Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 17 IULIE. Ce sfântă mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 17 IULIE. Ce sfântă mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 17 IULIE. Ce sfântă mare sărbătorim astăzi
17 Iul 2019   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 17 IULIE. Sfanta Marina s-a nascut din parinti pagani, in Antiohia Pisidiei. Sfanta Marina a primit invatatura despre Hristos la varsta de doisprezece ani. Dupa moartea mamei sale, tatal sau nu a mai considerat-o fiica sa si a inceput sa o urasca pentru credinta ei in Hristos. 

CALENDAR ORTODOX 17 IULIE. Intr-o zi, a plecat cu oile tatalui sau la camp. Aici s-a intalnit cu eparhul Olimvrie, un mare prigonitor al crestinilor. Acesta, ranit de frumusetea ei, s-a hotarat sa o ia de sotie. Insa, cand a aflat ca este crestina a cerut sa fie luata si dusa in cetate spre a fi chinuita. A refuzat sa aduca jerfa idolilor, motiv pentru care a fost batuta din cap pana in picioare si aruncata in temnita.

CALENDAR ORTODOX 17 IULIE. Aici, sub chipul unui sarpe, diavolul s-a incolacit in jurul capului ei ca sa o omoare. Cand Marina s-a insemnat cu semnul Sfintei Cruci, sarpele a crapat, iar ea a fost inconjurata de o lumina cereasca. In temnita a vazut o cruce mare stralucind cu lumina negraita, iar deasupra crucii vedea o porumbita alba ca zapada, care graia: "Bucura-te, Marino, porumbita cuvantatoare a lui Hristos, fiica a Sionului celui de sus, caci iata ziua bucuriei tale s-a apropiat!"

CALENDAR ORTODOX 17 IULIE. In acel moment Sfanta Marina s-a vindecat de toate ranile ei. In urmatoare zi a fost aruncata in foc si in apa, dar le-a indurat pe toate ca si cand ar fi fost in trup strain. Dupa aceste pedepse a fost condamnata la moarte prin decapitare. Sfanta Marina a trecut la cele vesnice la varsta de 15 ani, in anul 270.

CALENDAR ORTODOX 17 IULIE. Troparul Sfintei Mucenite Marina

CALENDAR ORTODOX 17 IULIE. Mieluseaua Ta, Iisuse, Marina, striga cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc si pe Tine cautandu-Te ma chinuiesc si impreuna ma rastignesc si impreuna ma ingrop cu Botezul Tau; si patimesc pentru Tine, ca sa imparațesc intru Tine; si mor pentru tine, ca sa viez pentru Tine; ci, ca o jertfa fara de prihana, primeste-ma pe mine ceea ce cu dragoste ma jertfesc tie. Pentru rugaciunile ei, ca un milostiv, mantuieste sufletele noastre.

CALENDAR ORTODOX 17 IULIE. Tot in aceasta zi, facem pomenirea:

- Sfintilor Mucenici Sperat şi Veroniche;

- Sfantului Eufrasie, episcopul Ienopolei;

- Sfantului Nicolae Romanov.

 

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close