Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 18 IANUARIE. Ce sfinți sunt sărbătoriți astăzi

CALENDAR ORTODOX 18 IANUARIE. Ce sfinți sunt sărbătoriți astăzi

CALENDAR ORTODOX 18 IANUARIE. Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe Sfintii Atanasie si Chiril in fiecare an pe 18 ianuarie.

CALENDAR ORTODOX 18 IANUARIE. Ce sfinți sunt sărbătoriți astăzi
18 Ian 2020   •   00:40

CALENDAR ORTODOX 18 IANUARIE. Sfantul Atanasie a trait pe vremea imparatului Constantin si a urmasilor sai. Sfantul a fost prezent la primul Sinod Ecumenic de la Niceea, unde, ca diacon, a reusit sa il rusineze pe Arie prin intelepciunea dar si dovezile pe care le-a adus cu ajutorul Sfintei Scripturi. Odata cu moartea lui Alexandru este hironit Arhiepiscop al Alexandriei, insa este alungat de Constantin prin mai multe locuri.

CALENDAR ORTODOX 18 IANUARIE. Multe a patimit de-a lungul vietii, fiind prigonit in continuu timp de patruzeci si doi de ani. Ajuns la batranete, Mantuitorul nostru Iisus Hristos, a carui Dumnezeire o apara de-a lungul vietii cu indarjire il aseaza iarasi pe scaunul arhiepiscopal, de unde Dumnezeu il ia la El.

CALENDAR ORTODOX 18 IANUARIE. Sfantul Arhiepiscop Chiril a vietuit pe vremea imparatului Teodosie cel Mic, nepot si urmas al Arhiepiscopului Teofil, al Alexandriei. Chiril a fost un darz aparator al celui de-al Treilea Sinod Ecumenic care a avut loc la Efes, unde il infrunta pe rau-credinciosul Nestorie, care vorbi de rau pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu Fecioara.

CALENDAR ORTODOX 18 IANUARIE. Astfel, stralucind cu o sumedenie de bunatati sufletesti, Chiril a raposat intru Domnul referitor la faptura lor, Atanasie era un om de statura medie, usor spatos si garbovi insa fata ii era vesela, iar culoarea acesteia era placuta. Mai mult, era plesuv, avea nasul usor incovoiat, o barba nu foarte lunga insa lata, care ii acoperea obrajii.

CALENDAR ORTODOX 18 IANUARIE. Sfantul Chiril avea fata neteda, sprancene mari, groase si incercuite care parca ii impodibeau fruntea, nasul ii era incovoiat iar narile erau pleostite; buzele groase, gura larga, obrazul lat si usor cam plesuv la tample; barba deasa si lunga iar parul era des.

×
Subiecte în articol: CALENDAR ORTODOX 18 IANUARIE
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close