Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 19 MAI. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 19 MAI. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 19 MAI. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi
Sursa foto: Foto: doxologia.ro
19 Mai 2019   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 19 MAI. Sfantul Patrichie a vietuit in primul secol crestin, in cetatea Prusa din Asia. Ca episcop al acestei cetati, a convertit multe persoane la credinta in Hristos. In timpul imparatului Iulian Apostatul, Sfantul Patrichie a fost aruncat de pagani in ape fierbinti. Sfantul, fiind aruncat, a strigat: "Doamne Iisuse Hristoase, ajuta robului Tau!" Cand l-au aruncat si a cazut in apa, picaturile care au sarit din acel izvor i-au oparit pe cei de fata, in vreme ce el a iesit nevatamat. In urma acestei minuni, ighemonul Iulie a poruncit ostasilor sa il scoata pe Sfantul Patrichie din apa si sa-i taie capul cu toporul, asemeni si preotilor Acachie, Menandru si Polien.

CALENDAR ORTODOX 19 MAI. Troparul Sfântului Mucenic Patrichie

CALENDAR ORTODOX 19 MAI. Glasul 4

CALENDAR ORTODOX 19 MAI. Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

CALENDAR ORTODOX 19 MAI. Condacul Sfântului Mucenic Patrichie

CALENDAR ORTODOX 19 MAI. Glasul 4

CALENDAR ORTODOX 19 MAI. Ca o sfinţită vistierie a lui lisus, Patrichie, Biserica primind trupul tău, bucurându-se strigă ţie: prin tine toată lumea în pace adâncă se ţine, şi se acoperă de tot eresul nevătămată ca o nebiruită.

CALENDAR ORTODOX 19 MAI. Tot astazi, facem pomenirea:

- Cuviosului Memnon;

- Sfantului Dimitri Donskoi, Mare Cneaz al Moscovei;

- Sfantului Mucenic Arolot;

- Sfintei Chiriachi;

- Sfintei Mucenite Teotimi.

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close