Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 19 MARTIE. Ce sfinți mari sunt sărbătoriți astăzi

CALENDAR ORTODOX 19 MARTIE. Ce sfinți mari sunt sărbătoriți astăzi

CALENDAR ORTODOX 19 MARTIE. Sfantul Hrisant a fost fiul lui Polemius, un distins patrician. A trait in secolul al III lea. Dupa ce citeste Faptele Apostolilor, primeste sa fie botezat.

CALENDAR ORTODOX 19 MARTIE. Ce sfinți mari sunt sărbătoriți astăzi
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Mar 2020   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 19 MARTIE. Tatal sau a facut tot posibilul ca Sfantul Hrisant sa lepede credinta in Hristos. Dupa multe incercari in acest sens, il obliga sa o ia in casatorie pe Daria, o tanara pagana. Insa, Hrisant ii aprinde Dariei dorul dupa unirea cu Hristos.

CALENDAR ORTODOX 19 MARTIE. Dupa moartea tatalui sau, Hrisant nu se mai ferea de nimeni, marturisea in fata tuturor credinta in Hristos. Fiind parati prefectului Celerin, au fost dati pe mana tribunului Claudiu. Dumnezeu i-a ajutat atat de mult, incat acestia primeau chinurile cu bucurie. Claudiu, uimit de felul in care acestia rabdau suferintele, s-a facut crestin cu toata familia. Pentru aceasta el si familia sa au suferit mucenicia.

CALENDAR ORTODOX 19 MARTIE. Daria a rabdat cu atata vitejie chinurile, incat paganii strigau: „Daria este o zeita!” Dupa diferite chinuri, tortionarii au hotarat ca Hrisant si sotia sa Daria, sa fie ingropati de vii. Mai tarziu s-a zidit o biserica in acel loc.

CALENDAR ORTODOX 19 MARTIE. Acesti soti propovaduitori si impreuna-mucenici pentru Hristos au trecut la cele vesnie in anul 283, la Roma, sub domnia imparatului Numerian.

CALENDAR ORTODOX 19 MARTIE. Troparul Sfintilor Mucenici Hrisant si Daria

CALENDAR ORTODOX 19 MARTIE. Mucenicii Tai, Doamne Hrisant si Daria, intru nevointele lor, cununile nestricaciunii au dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta pe chinuitori au invins; zdrobit-au si ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugaciunile lor mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

CALENDAR ORTODOX 19 MARTIE. Tot in aceasta zi, facem pomenirea:

- Sfantului Claudiu Tribunul;

- Sfintei Mucenite Ilaria, sotia lui Claudiu;

- Sfintilor Mucenici Iason si Mavru, fiii lui Claudiu Tribunul si al Ilariei;

- Sfantului Mucenic Panhariu;

- Sfintilor Diodor, preotul, si Marian, diaconul;

- Sfantului Dimitrie Strungarul.

×
Subiecte în articol: CALENDAR ORTODOX 19 MARTIE

Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie 2022

Cât o să ne coste încălzirea pentru un apartament cu două camere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close