Antena 3 Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 20 IULIE. Mare sărbătoare astăzi pentru creștinii ortodocși

CALENDAR ORTODOX 20 IULIE. Mare sărbătoare astăzi pentru creștinii ortodocși

20 Iul 2019   •   00:30
CALENDAR ORTODOX 20 IULIE. Mare sărbătoare astăzi pentru creștinii ortodocși

CALENDAR ORTODOX 20 IULIE. Sfantul Ilie a trait in Regatul de Nord al lui Israel, in vremea domniei regelui Ahab. Sfantul Ilie a fost fiul preotului Sovac din Tesvi (din neamul lui Aaron) si a trait cu mai bine de 800 de ani inainte de Hristos. Vechiul Testament istoriseste despre faptele lui minunate in cartile numite Regi. Este ales de Dumnezeu sa certe aspru pe regele Ahab si pe cei care-l urmau pe calea paganeasca a adorarii lui Baal.

CALENDAR ORTODOX 20 IULIE. Sfantul Ilie a fost hranit in chip minunat de corbi pe cand era retras la paraul Cherit si de un inger pe drumul spre Muntele Horeb; datorita rugaciunii sale, Dumnezeu opreste ploaia timp de trei ani si jumatate; inmulteste faina si uleiul vaduvei din Sarepta Sidonului si il invie pe fiul ei; a chemat foc din cer prin care a ars jertfa adusa de el lui Dumnezeu; a inlaturat cultul zeului Baal; l-a vazut pe Dumnezeu in isihie, (vantul linistit); a fost ridicat in carul de foc si s-a aratat la Schimbarea la Fata a Mantuitorului de pe muntele Tabor.

CALENDAR ORTODOX 20 IULIE. Sfantul Ilie este reprezentat iconografic, cel mai adesea, fie in gura pesterii sale (hranit de corb), fie in carul de foc (in care a fost rapit la cer). Sfantul Ilie este socotit si protoparintele monahismului crestin.

CALENDAR ORTODOX 20 IULIE.Tot astazi, facem pomenirea:

- Sfantului Ilie, patriarhul Ierusalimului;

- Sfantului Flavian al II-lea, patriarhul Antiohiei;

- Sfantului Ilie Chavchavadze (cel Drept), din Georgia;

- Innoirea Bisericii Botezatorului Ioan, de la Manastirea Studion, din Constantinopol.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close