Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 22 aprilie 2024. Important sfânt vindecător de boli este sărbătorit astăzi

Calendar ortodox 22 aprilie 2024. Important sfânt vindecător de boli este sărbătorit astăzi

Calendar ortodox 22 aprilie 2024. Creştinii ortodocşi celebrează azi un sfânt grabnic ajutător în boală şi suferinţă.

Calendar ortodox 22 aprilie 2024. Important sfânt vindecător de boli este sărbătorit astăzi
22 Apr 2024   •   07:30

Sfântul Teodor s-a născut în satul Sicheon din Galatia. Încă din copilărie, acesta a îndrăgit postul şi rugăciunea. Mamei sale care dorea să-l înroleze în armată i-a apărut în vis Sfântul Mucenic Gheorghe spunându-i că Teodor era chemat la slujirea Împăratului Cerurilor şi nu cea a împăratului pământesc, scrie crestinortodox.ro.

Atât Sfântul Gheorghe cât şi Maica Domnului aveau să i se arate în numeroase rânduri Cuviosului Teodor, povățuindu-l şi salvându-l din cursele diavolului. Pentru râvna deosebită şi pentru dragostea sa, Dumnezeu i-a dăruit Sfântului Teodor darul facerii de minuni. El a devenit astfel cunoscut mai ales ca vindecător al bolilor.

Sfântul Teodor Sicheotul a fost numit Episcop în Anastasiopolis, în pofida voinţei lui, unde a păstorit vreme de unsprezece ani, după care s-a întors la mănăstirea de metanie, unde s-a nevoit până la sfârşitul vieţii sale. Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul s-a mutat la Domnul la anul 613, în vremea domniei împăratului bizantin Heraclius.

Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toată milostivirea și îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă cu frică și cu cutremur aduc Ție mulțumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău.

Te slăvesc, Te laud și Te cânt ca pe un Domn, Stăpân și Făcător de bine. Și iarăși căzând înaintea Ta, Îți mulțumesc și cu smerenie mă rog nemăsuratei și negrăitei Tale milostiviri ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu. Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște. Și mă învrednicește ca în toate zilele vieții mele totdeauna mulțumire să-Ți aduc și să grăiesc și să cânt cele preabune Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Troparul Sfântului Ierarh Teodor Sicheotul

Glasul 2

Cunoscut fiind din scutece sfinţit şi arătându-te plin de haruri, ai luminat lumea cu minunile şi mulţimile demonilor ai alungat, lucrătorule de sfinţenie, Părinte Ierarhe Teodor. Pentru aceasta roagă-te Domnului pentru noi.

Condacul Sfântului Ierarh Teodor Sicheotul

Glasul 3

Fecioara astăzi...

Ca pe unul ce prin faptele cele bune te-ai suit ca într-un car de foc, purtătorule de Dumnezeu, ai alergat către Locaşurile cele Cereşti şi ca un înger vieţuind, împreună cu oamenii, ca un om, dănţuieşti împreună cu îngerii. Pentru aceasta te-ai şi arătat vas Dumnezeiesc al minunilor, Preacuvioase Părinte Teodor.

Sursa: doxologia.ro

×
Subiecte în articol: sfantul teodor calendar ortodox 2024
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close