Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Ce sărbătoresc astăzi creștinii ortodocși

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Ce sărbătoresc astăzi creștinii ortodocși

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Ce sărbătoresc astăzi creștinii ortodocși
Sursa foto: Foto: Ziarul Lumina
25 Iul 2019   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Adormirea Sfintei Ana este praznuita in fiecare an pe 25 iulie. Sfanta Ana era din semintia lui Levi si a fost fiica Mariei si a preotului Natan din neamul lui Aaron. Acestia au trait in timpul reginei Cleopatra a Egiptului (69-30 i.Hr.). Preotul Natan a avut trei fiice: Maria, casatorita in Betleem, a nascut pe Salomi; Sovi, casatorita tot in Betleem, a nascut pe Elisabeta, soția preotului Zaharia si mama Sfantului Ioan Botezatorul; Ana, casatorita in Galileea cu Ioachim si a nascut pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Deci Salomi, Elisabeta si Sfanta Fecioara Maria au fost verisoare primare.

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Sfanta Ana a fost bunica dupa trup a Domnului nostru Iisus Hristos. Mentionam ca la varsta de trei ani, Preasfanta Fecioara Maria a fost dusa la templul din Ierusalim. Dupa moartea lui Ioachim, Sfanta Ana s-a dus la Ierusalim langa Sfanta Fecioara Maria. Ea si-a petrecut restul zilelor in rugaciune, post si fapte bune.

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Tropar la Adormirea Sfintei Ana

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Pe Ceea ce a nascut Viata, in pantece o ai purtat, pe Curata Maica lui, Dumnezeu, de Dumnezeu Ganditoare, Sfanta Ana. Pentru aceasta, acum la primirea cereasca, unde este locasul celor ce se veselesc intru slava, bucurandu-te acum te-ai mutat; cere pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dragoste, iertare de greseli, pururea fericita.

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Sfanta Ana, mama Maicii Domnului, este socotita ocrotitoarea copiilor si a maternitații, caci ea a zamislit la batranete, dupa multe rugaciuni, lacrimi si post. 

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Tot astazi, facem pomenirea: 

- Sfintilor 165 de parinti participanti la Sinodul al V-lea Ecumenic de la Constantinopol (553);

- Sfantului Silvan de la Lavra Sfantului Serghie;

- Sfintei Cuvioase Olimpiada, diaconita, din Constantinopol;

- Sfintei Cuvioase Eupraxia din Tabena;

- Sfantului Mucenic Sact;

- Sfantului Mucenic Matur;

- Sfintilor Mucenici Atal si Blandina.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close