Antena 3 Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Ce sărbătoresc astăzi creștinii ortodocși

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Ce sărbătoresc astăzi creștinii ortodocși

25 Iul 2019   •   00:30
CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Ce sărbătoresc astăzi creștinii ortodocși
Sursa foto: Foto: Ziarul Lumina

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Adormirea Sfintei Ana este praznuita in fiecare an pe 25 iulie. Sfanta Ana era din semintia lui Levi si a fost fiica Mariei si a preotului Natan din neamul lui Aaron. Acestia au trait in timpul reginei Cleopatra a Egiptului (69-30 i.Hr.). Preotul Natan a avut trei fiice: Maria, casatorita in Betleem, a nascut pe Salomi; Sovi, casatorita tot in Betleem, a nascut pe Elisabeta, soția preotului Zaharia si mama Sfantului Ioan Botezatorul; Ana, casatorita in Galileea cu Ioachim si a nascut pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Deci Salomi, Elisabeta si Sfanta Fecioara Maria au fost verisoare primare.

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Sfanta Ana a fost bunica dupa trup a Domnului nostru Iisus Hristos. Mentionam ca la varsta de trei ani, Preasfanta Fecioara Maria a fost dusa la templul din Ierusalim. Dupa moartea lui Ioachim, Sfanta Ana s-a dus la Ierusalim langa Sfanta Fecioara Maria. Ea si-a petrecut restul zilelor in rugaciune, post si fapte bune.

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Tropar la Adormirea Sfintei Ana

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Pe Ceea ce a nascut Viata, in pantece o ai purtat, pe Curata Maica lui, Dumnezeu, de Dumnezeu Ganditoare, Sfanta Ana. Pentru aceasta, acum la primirea cereasca, unde este locasul celor ce se veselesc intru slava, bucurandu-te acum te-ai mutat; cere pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dragoste, iertare de greseli, pururea fericita.

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Sfanta Ana, mama Maicii Domnului, este socotita ocrotitoarea copiilor si a maternitații, caci ea a zamislit la batranete, dupa multe rugaciuni, lacrimi si post. 

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Tot astazi, facem pomenirea: 

- Sfintilor 165 de parinti participanti la Sinodul al V-lea Ecumenic de la Constantinopol (553);

- Sfantului Silvan de la Lavra Sfantului Serghie;

- Sfintei Cuvioase Olimpiada, diaconita, din Constantinopol;

- Sfintei Cuvioase Eupraxia din Tabena;

- Sfantului Mucenic Sact;

- Sfantului Mucenic Matur;

- Sfintilor Mucenici Atal si Blandina.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close