x close

CALENDAR ORTODOX 3 IUNIE. Ce sfinți mari sărbătorim astăzi

03 Iun 2019   •   00:30
CALENDAR ORTODOX 3 IUNIE. Ce sfinți mari sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 3 IUNIE. Sfantul Luchilian a trait in secolul al III-lea, in vremea imparatului Aurelian. Luchilian a fost preot al slujirii idolesti pana la batranete, cand s-a convertit la crestinism. Nevoind sa-si lepede credinta in Hristos, a fost batut cu salbaticie, incat era tot numai o rana. Aruncat in temnita in acest chip, a intalnit patru tineri: Ipatie, Pavel, Dionisie si Claudie, inchisi din acelasi motiv - nelepadarea de Hristos.

CALENDAR ORTODOX 3 IUNIE. Aici i-a intarit pe tineri catre nevointa muceniceasca, ca sa nu se infricoseze de chinurile si moartea pe care urmau sa le primeasca. Astfel, impreuna se rugau lui Dumnezeu ziua si noaptea, si unul pe altul se intareau in Hristos.

CALENDAR ORTODOX 3 IUNIE. Au fost aruncati in foc, dar au iesit nevatamati. In urma acestei minuni, tinerilor li s-au taiat capetele, iar Luchilian a fost rastignit, batandu-i-se piroane peste tot trupul. Trupurile lor au fost ingropate de o fecioara, Paula, care a fost pedepsita pentru aceasta fapta cu taierea capului.

CALENDAR ORTODOX 3 IUNIE. Tot in aceasta zi, facem pomenirea:

- Sfantului Kevin din Glendalough;

- Sfantului Cuvios Atanasie, facatorul de minuni;

- Sfintei Cuvioase Ieria;

- Sfintei Mucenite Paula;

- Sfantului Cuvios Papos;

- Sfintei Clotilda.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati