Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 5 MARTIE. Ce sfânt este sărbătorit astăzi?

CALENDAR ORTODOX 5 MARTIE. Ce sfânt este sărbătorit astăzi?

CALENDAR ORTODOX 5 MARTIE. Sfantul Conon a trait pe vremea Sfintilor Apostoli. S-a nascut in Isauria. Cei de aici au primit credinta in Hristos de la Sfantul Apostol Pavel. Parintii sai, Nestor si Nadia, l-au casatorit fara voia sa.

CALENDAR ORTODOX 5 MARTIE. Ce sfânt este sărbătorit astăzi?
05 Mar 2020   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 5 MARTIEInainte de a se casatori, i s-a aratat Sfantul Arhanghel Mihail, in chip de barbat prealuminos, care, dupa ce l-a invatat sfanta credinta, l-a botezat in numele Preasfintei Treimi, l-a impartasit cu dumnezeiestile Taine si l-a insemnat cu semnul Sfintei Cruci.

CALENDAR ORTODOX 5 MARTIE. Dupa nunta, Sfantul Conon a luat o lumanare, a pus-o sub un vas si a intrebat-o pe sotia sa: „Ce e mai bun, lumina, sau intunericul?" Iar ea a raspuns: "Lumina." Din acel moment el a inceput sa-i vorbeasca despre Hristos si despre viata vesnica. Atat sotia, cat si parintii sai, au primit datorita lui, credinta in Hristos.

CALENDAR ORTODOX 5 MARTIE. Conon a trait o vreme cu sotia lui ca frate si sora. Dupa putin timp sotia si parintii lui au murit, iar el s-a retras complet din viata lumii, daruindu-se deplin vietii de rugaciune. A facut multe minuni, intorcand pe multi la Hristos. Atat de mare era puterea sa asupra duhurilor necurate, incat au ajuns chiar sa-i slujeasca.

CALENDAR ORTODOX 5 MARTIE. Pe unele duhuri le-a pus sa sape pamantul in gradini, sa smulga buruienele, spinii si palamidele; pe altele sa are tarinele si sa le semene, sa pazeasca roadele; sa pasca cireada dobitoacelor si s-o apere de fiare, sa taie si sa aduca lemne; sa faca tot lucrul casei ca niste robi.

CALENDAR ORTODOX 5 MARTIE. In timpul unei prigoane este torturat si injunghiat peste tot cu cutite. Cei bolnavi se ungeau cu sangele lui si se faceau sanatosi. Dupa aceasta mucenicie Sfantul Conon a mai trait doi ani in cetatea Isauria.

CALENDAR ORTODOX 5 MARTIE. Troparul Sfantului Conon

CALENDAR ORTODOX 5 MARTIE. Mucenicul Tau, Doamne Conon, intru nevointa sa, cununa nestricaciunii a dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta pe chinuitori a invins; zdrobit-a si ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugaciunile lui mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

CALENDAR ORTODOX 5 MARTIE. Tot astazi, facem pomenirea:

- Sfantului Mucenic Conon, gradinarul

- Sfintei Mucenite Iraida;

- Sfantului Cuvios Marcu Ascetul;

- Sfantului Mucenic Evloghiu din Palestina;

- Sfantului Mucenic Evlampiu;

- Sfantului Mucenic Arhelau si a 152 de mucenici;

- Sfantului Mucenic Ioan Bulgarul.

×
Subiecte în articol: CALENDAR ORTODOX 5 MARTIE
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close