Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 8 SEPTEMBRIE. Mare sărbătoare astăzi

CALENDAR ORTODOX 8 SEPTEMBRIE. Mare sărbătoare astăzi

CALENDAR ORTODOX 8 SEPTEMBRIE. Mare sărbătoare astăzi
08 Sep 2019   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 8 SEPTEMBRIE. Nasterea Maicii Domnului este primul praznic din Anul bisericesc, care incepe la 1 septembrie. Fecioara Maria s-a nascut din parinti foarte inaintati in varsta, Ioachim si Ana, ca rod al rugaciunii lor. Tatal ei era din semintia lui David, iar mama ei din cea a lui Aaron. Sfanta Scriptura nu ne ofera informatii despre Naşterea Maicii Domnului. Acest eveniment este relatat numai de Traditia Bisericii, consemnata in cartile de cult si in unele scrieri, precum Protoevanghelia lui Iacov, din secolul al II-lea. Nascuta in chip firesc din Dreptii Ioachim si Ana, Maica Domnului a fost si rodul rugaciunilor parintilor ei. Ea va fi cea aleasa sa daruiasca trup de om lui Dumnezeu-Fiul, Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

CALENDAR ORTODOX 8 SEPTEMBRIE. Sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului este prezenta si la copti si la sirieni, separati de Biserica Ortodoxa dupa al patrulea sinod ecumenic, ceea ce denota ca inceputul ei trebuie pus intre sinodul trei ecumenic (431) si sinodul al patrulea (451).

CALENDAR ORTODOX 8 SEPTEMBRIE. Aceasta sarbatoare a fost adoptata in Apus in vremea papei Serghie I (687-701).

CALENDAR ORTODOX 8 SEPTEMBRIE. Condacul si Icosul acestui praznic au fost alcatuite de Sfantul Roman Melodul in secolul al VI lea. Canonul care se canta la slujba Utreniei a fost compus de Sfantul Ioan Damaschin.

CALENDAR ORTODOX 8 SEPTEMBRIE. Tot astazi, facem pomenirea:

- Sfintilor frati dupa trup Ruf si Rufian;

- Sfantului Sever;

- Sfantului Artemidor;

- Sfantului nou Mucenic Atanasie;

- Icoanei Maicii Domnului din Kursk.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close