Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 9 IUNIE. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 9 IUNIE. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 9 IUNIE. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi
09 Iun 2019   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 9 IUNIE. Sfantul Chiril al Alexandriei s-a nascut in jurul anului 370. A fost nepotul arhiepiscopului Teofil al Alexandriei si urmas al acestuia in scaunul episcopal. A fost ales intaistatator al scaunului Alexandriei, pe 18 octombrie 412, dupa 4 zile de la moartea unchiului sau.

CALENDAR ORTODOX 9 IUNIE. Sfantul Chiril al Alexandriei a combatut invatatura lui Nestorie, care sustinea ca in Hristos exista doua persoane: una dumnezeiasca, a Fiului lui Dumnezeu, nascut din vesnicie din Tatal, si alta omeneasca, a lui Iisus Hristos, nascut din Fecioara Maria.

CALENDAR ORTODOX 9 IUNIE. Aceasta invatatura contrara Sfintei Scripturi, ducea la concluzia ca Maica Domnului nu poate fi numita "Nascatoare de Dumnezeu“, ci "Nascatoare de om“.

CALENDAR ORTODOX 9 IUNIE. Sfantul Chiril al Alexandriei a invatat ca in Hristos sunt doua firi, una dumnezeiasca si una omeneasca, unite intr-o singura persoana, cea a Fiului lui Dumnezeu. Si pentru ca aceeasi persoana, nascuta din vesnicie din Tatal, Se naste ca om din Fecioara Maria, Maica Domnului este "Theotokos“, "Nascatoare de Dumnezeu".

CALENDAR ORTODOX 9 IUNIE. Sinodul al III lea ecumenic de la Efes din anul 431, recunoaste in mod oficial titlul de "Theotokos" Maicii Domnului.

CALENDAR ORTODOX 9 IUNIE. Sfantul Chiril al Alexandriei a trecut la cele vesnice in anul 444.

CALENDAR ORTODOX 9 IUNIE. Tot astazi, facem pomenirea:

- Sfintelor cinci fecioare: Tecla, Mariamni, Marta, Maria si Enata;

- Sfantului Sfintitului Mucenic Alexandru, episcopul Brusei;

- Sfantului Cuvios Chir;

- Sfantului Mucenic Anania;

- Sfantului Columba;

- Sfintelor trei fecioare mucenite din Hio.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close