Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 9 septembrie 2021. Sărbătoare cu cruce neagră de Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana

Calendar ortodox 9 septembrie 2021. Sărbătoare cu cruce neagră de Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana

Calendar ortodox 9 septembrie 2021. Sărbătoare cu cruce neagră pentru creştinii ortodocşi de Sfinţii şi Drepţii Părinţi Ioachim şi Ana.

Calendar ortodox 9 septembrie 2021. Sărbătoare cu cruce neagră de Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana
Sursa foto: doxologia.ro
de Georgiana Adam    |    09 Sep 2021   •   06:00

Calendar ortodox 9 septembrie 2021. Sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși din întreaga lume de Sfinții Ioachim și Ana, părinții Preacuratei Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria.

Potrivit calendar ortodox, sărbătoarea de Sfinții Ioachim și Ana este prăznuită de Biserica Ortodoxă, în fiecare an, pe 9 septembrie. Tot în această zi sunt pomeniți și Sfinții Onufrie, Chiriac de la Tazlău, Sfântul Cuvios Mucenic Severian, dar și Sfântul Hariton.

Sfânta Ana s-a căsătorit cu Ioachim încă de tânără, însă abia la o vârstă foarte înaintată a reușit să dea nașterea Fecioarei Maria, cea care va avea să fie mama Mântuitorului Iisus Hristos.

Timp de 30 de ani, Sfinții Ioachim și Ana s-au străduit să aibă un copil, însă chiar dacă nu au primit această binecuvântare, aceștia nu au încetat să ducă o viață bineplăcută lui Dumnezeu. Drept pentru care Bunul Dumnezeu nu le-a lăsat neascultate rugile.

Calendar ortodox 9 septembrie 2021. Tradiţii şi obiceiuri de Sfinţii Ioachim şi Ana

De sărbătoarea Sfinţii Ioachim şi Ana, femeile nu au voie să spele cu mâna. Se consideră lipsă de respect către mama Fecioarei Maria. Femeile care nu vor respecta acest lucru, se spune că sărăcesc

Potrivit tradiţiei, se mai spune că, dacă eşti copil, nu ai voie să-ți superi părinții, iar dacă ești părinte, nu ai voie să-ți superi copilul, altfel Sfânta Ana se va supăra.

De asemenea, munca câmpului sau orice are legătura cu munca în gospodărie este interzisă. Cei care nu vor respecta vor fi pedepsiți cu somnul lung al morții.

Femeile însărcinate, sunt încurajate ca în această zi de 9 septembrie să pășească pragul bisericii, pentru a avea o sarcină ușoară.

Pe 9 septembrie, de sărbătoarea Sfinții Părinți Ioachim și Ana este bine să oferi în dar un cadou unui copilaș dintr-o familie amărâtă, întru cinstirea Sfintei Ana, mama Maicii Domnului.

Calendar ortodox 9 septembrie 2021. Rugăciune făcătoare de minuni de Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana

"Cei ce ați născut pe Maica Vieții noastre, de Dumnezeu Năcătoarea și Pururea Fecioara Maria, păziți-ne cu rugăciunile voastre de toate primejdiile! Luați aminte la sărăcia noastră sufletească și trupească și îmbogățiți-ne pe noi în Dumnezeu.

Sfântă Ana, ridică sfintele tale mâini, cu care ai îmbrățișat pe Împărăteasa Cerului și a pământului, către Părintele îndurărilor și a toată mângâierea! Ca astfel, trecând cu vederea mulțimea păcatelor noastre, să ne păzească pe noi de foamete, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri și de războiul cel dintre noi. Așează, Sfântă Ana, în inimile conducătorilor țării acesteia cele bune pentru sfintele lui Dumnezeu biserici!

Păzește pe cei ce te cheamă pe tine de moartea cea fără de veste. Apără-ne de vrăjmașii cei văzuți și de cei nevăzuți. Împacă neînțelegerile din familii, fii sprijin celor neputincioși. Celor căzuți în adâncul păcatelor, luminează-le mintea, ca să se întoarcă la pocăință. Iar în vremea plecării noastre din viața aceasta, să ne aperi pe noi de cei ce se silesc a vâna sufletele noastre.

Bucură-te, Ioachime, sfeșnicul lui Dumnezeu, cel în fapte bune îmbătrânit, prin care întristarea nerodirii s-a pierdut. Veselește-te, că Fiica ta s-a făcut Biserică a lui Dumnezeu, născând pe Hristos Domnul. Luminează-ne și pe noi spre fapte bune, cel ce ești luminătorul celor din întunericul necunoștinței, dulce mângâietor al celor întristați și îndemnătorul celor însoțiți în Sfânta Taină a Cununiei.

Bucură-te, Sfântă Ana, ceea ce ești dăruitoare îmbelșugată și de cele pământești. Veselește-te, lauda femeilor și cununa maicilor, ascultătoare blândă a celor ce te cheamă pe tine, ceea ce ne împlinești cererile cele bune, bogăția săracilor și a văduvelor!

Ne bucurăm și noi, văzând că prin nașterea ta s-a stins datoria păcatului. Fii și de acum înainte, Sfântă Ana, ajutătoarea și mângâierea celor care-și doresc copilași, grabnică tămăduire a celor neputincioși. Căci niciodată nu te-ai ascuns de la năzuința noastră! Ceea ce în chip nemijlocit vezi frumusețea Dumnezeirii, ai răsărit crinul fecioriei și ai hrănit pe Hrănitoarea Vieții. Oamenii au primit atâta mângâiere și încredințarea că vor fi răscumpărați atunci când te-au văzut pe tine alăptând pe Maica Izbăvitorului!

Sfinților și Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana, statornicia și răbdarea voastră să ne-o împărtășiți și nouă, celor nevrednici și păcătoși. Ca văzând dragostea voastră, Dumnezeu să ne dea timp de pocăință și de întoarcere. Bucurați-vă și ajutați-ne și pe noi să ne bucurăm împreună cu voi, în Împărăția Cerurilor! Amin!"

×
Subiecte în articol: calendar ortodox Sfinti Ioachim si Ana
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close