Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce trebuie să faci de Sfântul Ioan Botezătorul! Orice femeie trebuie să ştie asta

Ce trebuie să faci de Sfântul Ioan Botezătorul! Orice femeie trebuie să ştie asta

Ce trebuie să faci de Sfântul Ioan Botezătorul! Orice femeie trebuie să ştie asta
07 Ian 2019   •   00:25

SFÂNTUL IOAN. Astăzi creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul, cel care l-a botezat pe Fiul lui Dumnezeu. Acesta este prăznuit a doua zi după Bobotează şi se spune că încheie sărbătorile de iarnă. În această zi, la unele sate şi oraşe încă se mai păstrează tradiţii care aduc mult noroc.

În această zi toate gospodinele trebuie să aducă la biserică multe bucate pe care le pregătesc chiar ele în bucătărie. Aceste vor putea aduce atât pâine, cozonaci, cât şi brânză şi ouă. Se vor împărţi în primul rând săracilor ce au numele Ioan, scrie spynews.ro.

Totodată în mai multe zone din ţară, tinerele neveste se vor întâlni cu cele care sunt căsătorite de mai mult timp şi astfel vor împărtăşi experienţele lor. La finalul discuţiilor se va încinge o petrecere, unde nu este bine deloc dacă se consumă alcool, potrivit realitatea.net.

În Bucovina şi în Transilania, femeile trebuie să pună la poarta casei lor, un brad frumos împodobit care va porni petrecerea în cinstea celor care poartă numele Sfântului. După aceasta, se vor pregăti colaci care trebuie să fie împărţiţi nepoatelor sau fetelor tinere. În funcţie de formă şi de mărime, acestea îşi vor putea da seama ce copil vor avea.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close