Antena 3 CNN Actualitate Religie Cea mai puternică rugăciune către Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Te scapă de farmece, vrăji şi blesteme

Cea mai puternică rugăciune către Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Te scapă de farmece, vrăji şi blesteme

De Sfinţii Petru şi Pavel, pe 29 iunie, creştinii ortodocşi pot rosti cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că te scapă de farmece, vrăji şi blesteme.

Cea mai puternică rugăciune către Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Te scapă de farmece, vrăji şi blesteme
Sursa foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    29 Iun 2022   •   07:00

Calendar ortodox 29 iunie 2022. Biserica Ortodoxă îi prăznuieşti pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel în fiecare an, pe 29 iunie.

Sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel este o sărbătoare foarte importantă pentru creştinii ortodocşi, de aceea acesta este marcată cu cruce roşie în calendarul ortodox.

Sfântul Apostol Petru a fost fratele Sfântului Andrei. Era originar din Betsaida, o aşezare de la malul Mării Galileii. Înainte de a se întâlni cu Mântuitorul Iisus Hristos, acesta purta numele de Simeon.

Sfântul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei. Acesta a învăţat, fariseu şi rabin în religia evreilor, dar şi cunoscător al învăţăturilor iudaice din acea vreme.

Cea mai puternică rugăciune către Sfinţi Petru şi Pavel

"Pe Voi, Apostoli slăviţi ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o.

Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine.

Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin.

Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin.

Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri, să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preţ. Amin!".

×
Subiecte în articol: calendar ortodox rugaciune
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close