Antena 3 CNN Actualitate Religie Cea mai scurtă rugăciune care se spune zilnic în Postul Paştelui. Se rostește pentru iertarea păcatelor și liniște sufletească

Cea mai scurtă rugăciune care se spune zilnic în Postul Paştelui. Se rostește pentru iertarea păcatelor și liniște sufletească

În Postul Paștelui, credincioșii sunt îndemnați să rostească zilnic o scurtă rugăciune, care ajută la iertarea păcatelor.

Cea mai scurtă rugăciune care se spune zilnic în Postul Paştelui. Se rostește pentru iertarea păcatelor și liniște sufletească
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mar 2024   •   17:00

În perioada Postului Paștelui, credincioșii nu consumă alimente de origine animală, precum carne, lapte sau ouă.

Postul Paștelui are doar două zile cu dezlegare la pește, anume de Buna Vestire, pe 25 martie, şi de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), pe 28 aprilie.

Pe lângă respectarea acestui regim alimentar strict, preoții îi îndeamnă pe credincioși să facă fapte bune și să se roage pentru iertarea păcatelor.

Aceştia trebuie să-i ceară iertare lui Dumnezeu, să meargă la biserică, să se roage și să se împace cu toți cei cu care s-au certat.

Rugăciunile rostite în tipul Postului Paștelui îi întărește pe credincioși, fiind de mare ajutor și pentru iertarea păcatelor.

Cea mai scurtă rugăciune care se rostește zilnic în Postul Paştelui

"Doamne, Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie. Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei dăruieşte-mi-l mie, sluga Ta.

Aşa, Doamne Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşelile mele şi să nu osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat eşti Tu în vecii vecilor. Amin!".

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close