Antena 3 CNN Actualitate Religie Cel mai bine plătit lider religios din România. Ce indemnizație va primi Patriarhul Daniel

Cel mai bine plătit lider religios din România. Ce indemnizație va primi Patriarhul Daniel

Cel mai bine plătit lider religios din România. Ce indemnizație va primi Patriarhul Daniel
11 Apr 2016   •   10:59

Patriarhul Daniel va fi cel mai bine plătit lider religios din România. Conform noii salarizări propuse de Guven, capul Bisericii Ortodoxe Române urmează să primească de la buget o indemnizație lunară de 13.706 lei, egală cu a prim-ministrului și a președinților Senatului și Camerei Deputaților, scrie profit.ro.

Un arhiepiscop major sau mitropolit al Bisericii Ortodoxă Română sau al Bisericii Romano-Catolice va primi o indemnizație lunară de 12.124 lei, iar un arhiepiscop, șef de cult (mitropolit, episcop, muftiu, șef rabin, președinte uniune, președinte) va avea o indemnizație de 9.800 lei.

Guvernul mai asigură și salarizarea a circa 17.000 de clerici, pe modelul salarizării din profesorilor, și alocă sume, asemenea autorităților locale, pentru plata a circa 19.000 de contribuții pentru personalul neclerical.

Preşedintele României va avea cel mai mare salariu brut din sistemul bugetar, de 15.000 lei, potrivit noii grile de salarizare care urmează să fie supusă dezbaterii publice pe site-ul Ministerului de Finanţe. Următorii pe listă sunt preşedintele Senatului şi cel al Camerei Deputaților care ar putea fi plătiţi cu 13.706 lei, ca şi prim-ministrul.

 

 

×
Subiecte în articol: Patriarhul Daniel indemnizatie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close