Antena 3 CNN Actualitate Religie Cum să te dezlegi în fața lui Dumnezeu de partenerul de care ai divorțat

Cum să te dezlegi în fața lui Dumnezeu de partenerul de care ai divorțat

Cum să te dezlegi în fața lui Dumnezeu de partenerul de care ai divorțat
Sursa foto: foto: Pixabay.com
26 Noi 2018   •   17:13

Atunci cand te casatoresti religios iti declari iubirea in fata lui Dumnezeu si speri sa stai alaturi de omul respectiv "pana cand moartea va va desparti" si chiar si dupa.

 
Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, spune ca in biserica nu se citesc rugaciuni de dezlegare dupa divort. Practic, in fata lui Dumnezeu ramai legat de omul respectiv, potrivit ziare.com.
 
 
Asta se schimba in cazul in care apare o alta casatorie. Atunci, in timpul cununiei religioase sau inainte de ea se va citi o alta rugaciune, care difera de prima si in acest fel te dezlegi de primul partener.
 
 
Mai poti fi dezlegat de sot in fata lui Dumnezeu si prin motivul divortului. Practic, daca divortezi din cauza adulterului se intelege ca iubirea dintre cei doi soti a disparut si s-a pierdut legamantul din fata lui Dumnezeu.
 
 
"Exista in crestinism niste motive foarte precise pentru care se ajunge la divort. E vorba de adulter, de lucruri grave care se pot intampla intre cei doi soti. Adulterul deja sfasie legatura de iubire dintre cei doi soti, apare deja o separatie", a punctat purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane.

 

×
Parteneri
Premieră în lumea auto: Apare taxa pe kilometraj!
x close