Antena 3 CNN Actualitate Religie OBICEIURI SF. ANDREI. Cum se pune grâul la încolţit pentru Sf. Andrei? Greşeala pe care o face toată lumea

OBICEIURI SF. ANDREI. Cum se pune grâul la încolţit pentru Sf. Andrei? Greşeala pe care o face toată lumea

OBICEIURI SF. ANDREI. Cum se pune grâul la încolţit pentru Sf. Andrei? Greşeala pe care o face toată lumea
de M.Z.    |    28 Noi 2016   •   13:39

OBICEIURI SF. ANDREI. Ziua Sfântului Andrei, prăznuită pe 30 noiembrie, e marcată de superstiţia legată de viitor sau de soartă. De aceea, mulţi respectă obiceiul de a pune grâu la încolţit. Tradiţia spune că fiecare membru al familiei trebuie să aibă ghiveciul său cu grâu. 

OBICEIURI SF. ANDREI. Se ia o mână de grâu şi se seamănă într- un ghiveci cu pământ sau într-o farfurie mai înaltă. Apoi se acoperă boabele de grâu cu un strat subţire de pământ, potrivit Libertatea.ro. Grâul trebuie aşezat la fereastră, pentru a beneficia de lumină suficientă şi căldură. Conform tradiţiei, grâul pus la încolţit cu prilejul zilei de Sfântul Andrei ”spune” câte ceva despre viitorul celui care l-a plantat. De Anul Nou, cum arată grâul aşa va fi şi sănătatea acestuia în noul an.

OBICEIURI SF. ANDREI. Dacă firele sunt zdravene şi înalte, se spune că persoana care l-a plantat va fi norocoasă şi sănătoasă în noul an. Ţăranii spun că un grâu frumos înseamnă şi o recoltă bogată pe câmpuri şi în livezi în anul care vine.

×
Subiecte în articol: sfantul andrei grau
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close