Antena 3 CNN Actualitate Religie De ce nu e bine să stai cu spatele la altar

De ce nu e bine să stai cu spatele la altar

De ce nu e bine să stai cu spatele la altar
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
23 Oct 2017   •   18:07

Altarul este locul sacru din biserică, în care puțini creștini de rând au privelegiul să intre. În Sfântul Altar stau doar slujitorii bisericii, preoții, diaconii sau paracliserii. Credincioșii trebuie să se închine în fața acestui loc sacru, dar niciodată nu trebuie să stea cu spatele la altar, scrie libertateapentrufemei.ro.

Rânduiala veche spune că nu trebuie să treci prea aproape prin fața ușilor care marchează intrarea în altar, din respect pentru obiectele sfinte care se află acolo. În fața acestor uși urcă doar preotul și alți slujitori ai bisericii care au dreptul să intre în altar.

Iar marele păcat este să stai cu spatele la altar. Încearcă să fii mereu cu fața, iar dacă te retragi spre intrarea în biserică, mergi ușor pe marginile laterale, astfel încât să nu fii niciodată cu spatele la altar. Este locul cel mai luminos și sacru al bisericii, față de care trebuie să avem respect și în fața căruia ne închinăm.

Cine nu respectă această rânduială simplă și nu respectă tot ceea ce simbolizează altarul într-o biserică nu pleacă acasă cu sufletul împăcat și cu liniștea că rugăciunile lui au fost auzite. 

×
Subiecte în articol: altar biserica
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close