Antena 3 CNN Actualitate Religie Decizie-șoc a Bisericii Ortodoxe Române. Data unei sărbători importante a fost mutată. Sute de români sunt vizați

Decizie-șoc a Bisericii Ortodoxe Române. Data unei sărbători importante a fost mutată. Sute de români sunt vizați

 Decizie-șoc a Bisericii Ortodoxe Române. Data unei sărbători importante a fost mutată. Sute de români sunt vizați
30 Mar 2019   •   16:30

În acest an, Sfântul Gheorghe nu va mai fi sărbătorit în 23 aprilie. Biserica Ortodoxă Română a anunţat că data acestei sărbători a fost schimbată de urgenţă. Sfântul Sinod al BOR explică decizia, scrie Tribuna.

Ziua de Sfântul Gheorghe, una dintre cele mai importante sărbători religioase de peste an, celebrată în mod normal pe 23 aprilie, va fi mutată pe 29 aprilie, motivul fiind Săptămâna Patimilor. Sfântul Sinod a decis mutarea acesteia pe 29 aprilie, a doua zi după Înviere. Nu este pentru prima dată când data acestei sărbători este mutată.

"Sfântul Gheorghe a fost unul dintre marii credincioși ai omenirii, iar cinstirea lui este motive de sărbătoare și bucurie. Anul acesta, 23 aprilie pică în perioada în care creștinii ortodocși se află în Săptămâna Patimilor. În consecință, s-a decis ca toți purtătorii numelui acestui sfânt să își celebreze onomastica pe 29 aprilie, după ieșirea din Postul Paștelui. Astfel de situații au mai existat în trecut și este o decizie cât se poate de normală a bisericii", au anunţat reprezentanţii BOR.

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close