Antena 3 CNN Actualitate Religie Descoperirea care ar putea schimba istoria. 16 inscripții elucidează misterul despre apariția Bibliei pe Pământ

Descoperirea care ar putea schimba istoria. 16 inscripții elucidează misterul despre apariția Bibliei pe Pământ

Descoperirea care ar putea schimba istoria. 16 inscripții elucidează misterul despre apariția Bibliei pe Pământ
Sursa foto: Foto: pixabay.com
14 Apr 2016   •   09:56

Multe dintre textele Bibilei, care apar în Vechiul Testament, au fost scrise cu puțin timp înainte de distrugerea Regatului Iudeei, în 586 î.Hr., susțin cercetători de la Universitatea de la Tel Aviv, într-o lucrare publicată recent, scrie Discovery News.

Lucrarea, publicată în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, alimentează astfel dezbaterea privind elaborarea unor texte biblice înainte sau după distrugerea Regalului lui Iuda, înființat pentru prima dată, la moartea lui Saul, când tribul lui Iuda l-a ales ca rege pe David, care a unit mai apoi Iuda cu restul Israelului.

”Mai multe texte biblice se referă la evenimente care cel mai bine se potrivesc cu realitatea anilor de dinaintea căderii Regatului lui Iuda”, a afirmat Israel Finkelstein, autorul principal al lucrării, profesor de arheologie la Universitatea din Tel Aviv.

Echipa de cercetători israelieni a supus analizelor câteva fragmente ceramice descoperite în apropierea fortăreţei israeliene Tel Arad, localizată, în trecut, în sudul Regatului Iudeei.  

Folosind tehnici de prelucrare digitală a imaginilor, cercetătorii au descoperit 16 inscripţii, despre care se crede că au fost realizate de cel puţin şase autori diferiţi.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close