Antena 3 CNN Actualitate Religie Descoperirea care dă peste cap tot ce scrie în Biblie. Când a apărut primul om pe Terra

Descoperirea care dă peste cap tot ce scrie în Biblie. Când a apărut primul om pe Terra

Descoperirea care dă peste cap tot ce scrie în Biblie. Când a apărut primul om pe Terra
Sursa foto: foto: Pixabay.com
26 Sep 2018   •   22:14

Potrivit informaţiilor oferite de Biblie, Pământul ar fi fost creat în urmă cu 6.000 de ani. Ultimele descoperiri ştiinţifice arată că datele sunt eronate.

"Adam", primul bărbat modern, a apărut prima dată pe Pământ în urmă cu aproximativ 209.000 de ani, ceea ce înseamnă cu 9.000 de ani mai devreme decât credeau oamenii de ştiinţă, se arată într-un studiu al cercetătorilor britanici.

"Putem spune cu certitudine că primii oameni moderni au apărut în Africa, în urmă cu 200.000 de ani", a spus Eran Elhaik.

"Este evident că oamenii moderni nu s-au încrucişat cu hominizii care au trăit în urmă cu 500.000 de ani. De asemenea, este cert că nu a fost un singur 'Adam' şi o singură 'Eva', ci mai degrabă grupuri de 'Adami' şi 'Eve', care au coexistat şi au rătăcit împreună în lumea noastră", a mai declarat Eran Elhaik.

Echipa de cercetători a stabilit "data naşterii" lui Adam folosind informaţii genetice existente. Pentru a calcula vârsta cromozomului Y, cercetătorii au înmulţit vârsta medie la care taţii au primul copil cu numărul de mutaţii descoperite. Apoi au împărţit această cifră la rata mutaţiilor cromozomului Y - numărul de ani necesari, în medie, pentru ca o mutaţie genetică să apară.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close