Antena 3 CNN Actualitate Religie Doliu în Biserica Ortodoxă. Părintele Nicolae Necula s-a stins din viață

Doliu în Biserica Ortodoxă. Părintele Nicolae Necula s-a stins din viață

Doliu în Biserica Ortodoxă. Părintele Nicolae Necula s-a stins din viață
Sursa foto: Foto: basilica.ro
05 Sep 2017   •   12:46

Părintele Nicolae Necula, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, s-a stins din viață la 4 septembrie 2017.

Preotul a absolvit Seminarul Teologic din Buzău și Facultatea de Teologie din București. Cursurile de doctorat în teologie le-a urmat sub coordonarea părintelui profesor Ene Braniște. Teza intitulată Doctrina și viața religioasă a Bisericii Copte reflectate în textele ei liturgice – rugăciuni și imne a fost publicată ulterior și în revista Ortodoxia an XXVIII (1976) a Patriarhiei Române.

Potrivit basilica.ro, pregătirea academică l-a recomandat încă de tânăr pentru ocuparea unor funcții în cadrul unor structuri misionare ale Bisericii: pedagog la Seminarul Teologic din București, corector și redactor la Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, membru al Coralei Patriarhiei Române.

Pentru întreaga sa activitate în slujba Bisericii, Patriarhul Daniel a conferit părintelui Nicolae Necula Ordinul Sfinții Împărați Constantin și Elena. Distincția a fost oferită în anul 2014.

×
Subiecte în articol: doliu parinte profesor cursuri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close