Antena 3 CNN Actualitate Religie Rugăciunea pe care trebuie s-o spui ca să nu ţi se întâmple nimic rău

Rugăciunea pe care trebuie s-o spui ca să nu ţi se întâmple nimic rău

Rugăciunea pe care trebuie s-o spui ca să nu ţi se întâmple nimic rău
Sursa foto: Foto: CrestinOrtodox.ro
19 Dec 2015   •   12:20
Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Bonifatie! El a trăit pe vremea împăratului Diocleţian. A fost robul unei femei bogate, Aglaia, fiica proconsulului Romei.

Din Sinaxar aflăm că vieţuia în păcate trupeşti cu stăpâna sa şi era beţiv. Într-una din zile, Aglaia i-a zis lui Bonifatie: "Mergi în Răsărit, unde mărturisesc Sfinții, că să-mi aduci moaște de Mucenici, pentru a le avea ajutor și de sufletească mântuire." Ajuns în fața dregătorului, Bonifatie a mărturisit că este creștin. Pentru această mărturisire, a fost spânzurat cu capul în jos, împuns cu trestii ascuțite pe sub unghii, i s-a dat plumb topit pe gură, a fost băgat cu capul în jos într-o căldare plină de smoală ce fierbea, dar din toate a ieșit nevătămat. Atunci dregătorul a poruncit să i se tăie capul. Iar Sfântul, după ce s-a rugat, și-a plecat capul și a fost tăiat. Trupul sau a fost răscumpărat cu mulți bani de Aglaia și a fost înmormântat în apropiere de Roma. Mai târziu, Aglaia a zidit o biserică mare în numele lui Bonifatie, chiar în mijlocul Romei, în care a mutat moaștele acestuia .

Troparul Sfântului Mucenic Bonifatie

Glasul 4

Mucenicul tău. Doamne, Bonifatie, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Citiți mai mult pe spynews.ro.

×
Subiecte în articol: sarbatoare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close