Explicația unui preot: Ce se întâmplă de fapt dacă îi scrii numele cuiva pe un bileţel şi-l arzi în flacăra unei candele

de D.G.    |    11 Iul 2019   •   23:41
Explicația unui preot: Ce se întâmplă de fapt dacă îi scrii numele cuiva pe un bileţel şi-l arzi în flacăra unei candele foto: Pixabay.com

Un preot explică de ce nu e bine să scrii numele cuiva pe un bilețel și să-l arzi în flacăra unei candele pentru a-l pedepsi.

"Omul în general, nu doar creştinul, este atras de lucruri care vin din sfera magiei, superstiţiei, a fabulosului. Astfel, şi în rândul anumitor creştini apar câteva practici bolnave, care dăunează grav sănătăţii creştin-ortodoxe. Ne referim la situaţiile în care cuvântul trece din om în om şi îşi pierde ţelul şi folosul respectiv, şi pe mai departe, ne e dat să descoperim broşuri, pliante şi xeroxuri cu sfaturi şi învăţături eronate despre trăirea vieţii duhovniceşti.

Dintre acestea amintim: să aprinzi candela în casă ca îngerul candelei să vegheze casa; când aprinzi candela sau lumânarea să-ţi pui o dorinţă; candela să fie aprinsă 24 de ore; să aprinzi în fiecare zi un număr fix de lumânări; dacă cineva îţi face vreun rău, să-i scrii numele pe un bileţel şi să-l arzi în flacăra unei candele; în fiecare zi să dai un număr fix de pachete cu diferite alimente; la necaz să arzi lumânările invers şi altele de felul acesta."

Continuarea, pe GanduridinIerusalim.ro.

Parteneri
x close