Explicațiile Arhiepiscopiei Tomisului cu privire la lumânările care ”ajută” doar dacă sunt de la biserică

de A.M.P    |    16 Oct 2019   •   11:00
Explicațiile Arhiepiscopiei Tomisului cu privire la lumânările care ”ajută” doar dacă sunt de la biserică Foto: facebook/Ești din Năvodari dacă....

Arhiepiscopia Tomisului vine cu explicații, după ce fotografia cu un afiș lipit la intrarea unei biserici din Năvodari a devenit virală pe Internet. 

Pe afișul de la intrarea în biserică li se transmite credincioșilor că „Aprinderea lumânărilor de altă proveniență decât cele bisericești nu vă aduce niciun folos duhovnicesc".

Hârtia este ștampilată și semnată de Consiliul Parohial.

Explicațiile purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu: „E un gest firesc, absolut firesc, pentru că lumânarea este simbolul lui Hristos și nu poate fi procurată decât de la biserica unde are loc cultul, pentru că lumânarea e obiect de cult. Și așa ne plângem că s-au comercializat sărbătorile, acum îl luăm pe Hristos și de la magazin? Și dincolo de asta avem și o lege, 103/92, care spune foarte clar care este regimul lumânărilor în biserică. Deci, nu este nimic imoral, nimic anormal, nimic ilegal. Iar paguba sufletească la care face referire anunțul, chiar asta este, credincioșii au datoria morală și legală să își sprijine biserica lor și prin acea mică lumânare ei fac o mică donație la biserică", a declarat Eugen Tănăsescu.

Parteneri
x close