Antena 3 CNN Actualitate Religie ÎPS Teofan, după interzicerea slujbelor în biserică: „Să transformăm casele noastre în biserici“

ÎPS Teofan, după interzicerea slujbelor în biserică: „Să transformăm casele noastre în biserici“

Înaltpreasfinţitul Teofan le-a transmis credincioşilor că fiecare trebuie să își transforme propria casă în biserică, în condițiile în care „pe neaşteptate, iată-ne în afara sfintelor biserici din pricini pe care Dumnezeu le ştie cu certitudine şi întru totul”.

ÎPS Teofan, după interzicerea slujbelor în biserică: „Să transformăm casele noastre în biserici“
20 Mar 2020   •   10:38

„Pe neaşteptate, iată-ne în afara sfintelor biserici din pricini pe care Dumnezeu le ştie cu certitudine şi întru totul.

Noi le intuim, credem că sunt unele sau altele, singur Dumnezeu ştie de ce, pentru ce, până când şi în ce mod vom săvârşi în continuare sfintele slujbe.

Că suntem înăuntrul bisericii sau în afara ei, pe ger sau pe arşiţă, aceste lucru contează, dar nu esenţial. Fundamental este să nu se oprească săvârşirea sfintei şi dumnezeieşti liturghii“, a spus IPS Teofan în mesajul său, transmis pe doxologia.ro.

Înaltpreasfinţitul Teofan a completat explicându-le enoriaşilor că trăim cu toţii vremuri nu tocmai uşoare şi că este rolul tuturor să împlinim lucrurile pe care nu au reuşit să le facem până în prezent.

×
Subiecte în articol: ÎPS Teofan coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close