Antena 3 CNN Actualitate Religie Lunea Sfântului Duh. Ce este interzis să faci în această zi

Lunea Sfântului Duh. Ce este interzis să faci în această zi

Lunea Sfântului Duh. Ce este interzis să faci în această zi
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
20 Iun 2016   •   13:00

Sărbătoare mare în rândul creştinilor ortodocşi. Este Lunea Sfântului Duh, a doua zi după Duminica Pogorârii Sfântului Duh.

Şi ca de fiecare dată, credincioşii trebuie să respecte anumite reguli. Astăzi, nu este bine să se muncească la câmp și nu se fac treburi în gospodărie.

Totodată, femeile nu au voie să coacă, să măture, să spele rufele sau să arunce gunoiul din casă. Cei care muncesc în această zi se pot aștepta la ghinioane și necazuri tot anul. Pentru a ne feri de blestemul Rusaliilor cel mai bine este ca astăzi să ne odihnim.

O altă superstiţie spune că de Lunea Sfântului Duh nu ai voie să călătorești departe de casă. Dacă în noaptea de Rusalii vei dormi sub cerul liber sau dacă te vei duce la fântână, vei cădea sub puterea Ielelor, deci este indicat să eviți să faci aceste lucruri.

Astăzi nu este voie nici să facem baie și nici să mergem la scăldat în râuri și lacuri, căci ne-am putea îneca. În plus, nu este bine să te cerţi cu nimeni în această zi, pentru că vei atrage furia acestor zâne și necazurile te vor urmări pe tot parcursul anului.

 

×
Subiecte în articol: Rusalii Biserica ortodoxa
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close