Antena 3 CNN Actualitate Religie Mare sărbătoare în calendarul creștin ortodox! Mulți români poartă numele acestui sfânt

Mare sărbătoare în calendarul creștin ortodox! Mulți români poartă numele acestui sfânt

Mare sărbătoare în calendarul creștin ortodox! Mulți români poartă numele acestui sfânt
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    14 Noi 2017   •   08:33

SĂRBĂTOARE - 14 NOIEMBRIE. SFÂNTUL FILIP. Sfântul Apostol Filip este pomenit în calendarul creștin ortodox la 14 noiembrie.

Este unul din cei doisprezece apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos, originar din cetatea Betsaida din Galileea. Sfântului Filip îi spune Mântuitorul: "Urmează-mi", după cum arată Sfântul Apostol Ioan în Evanghelia sa (I, 43). Sfântul Apostol Filip a urmat cu convingere această chemare, văzând în persoana lui Iisus pe Mesia cel așteptat de poporul evreu.

SFÂNTUL FILIP. După Cinzecime, când apostolii au fost îmbrăcați cu putere de sus pentru a propovădui Evanghelia în lume, s-au tras la sorți locurile unde va merge fiecare apostol în misiunea de răspândire a credinței.

SFÂNTUL FILIP. Sfântului Apostol Filip i-a revenit Frigia și Ieropole. A străbătut toată Asia Mică și, întâlnindu-se cu Sfântul Apostol Bartolomeu, au poposit împreună în Lidia, apoi în Ieropole. A îndurat mari suferințe și ispite pentru a face cunoscută vestea cea bună printre popoarele păgâne. A fost ucis la Ieropole, prin crucificare cu capul în jos.

SĂRBĂTOARE - 14 NOIEMBRIE. Astăzi este pomenit și Sfântul Ierarh Grigorie Palama, arhiepiscopul Tesalonicului. Sfântul Grigorie Palama este prăznuit de două ori pe an: pe 14 noiembrie și în duminica a doua din Postul Mare.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close