Antena 3 CNN Actualitate Religie Mesaj controversat al ÎPS Andrei în criza refugiaţilor

Mesaj controversat al ÎPS Andrei în criza refugiaţilor

Mesaj controversat al ÎPS Andrei în criza refugiaţilor
04 Sep 2015   •   15:59

ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a declarat faptul că imigranții ar trebui să fie primiți în România, îndemnându-i pe creștini să dea dovadă de “bunătate” în acest caz. Asta chiar dacă refugiaţii sunt priviţi ca „vrăjmaşi”, scrie voceatransilvaniei.ro.

“Să îi primim cu bunătate! De ce? Pentru că suntem creștini!”

Mitropolitul vine cu recomandarea de a-i primi în țară pe imigranți, acest lucru fiind o dovadă de “bunătate” din partea oricărui creștin.

“Noi, creștinii și, mai ales, creștinii tineri, trebuie să îi primim pe acești imigranți! Încă în România nu sunt mulți, sunt în alte state europene mulți… dar trebuie să îi primim cu bunătate! De ce? Pentru că suntem creștini! Și Domnul Hristos ne-a învățat să fim buni chiar cu cei ce sunt răi cu noi: “Iubiți pe vrăjmașii vostri, faceți bine celor ce vă urăsc pe voi”. Așadar, să-i copleșim cu bunătatea noastră pe cei care ne fac nouă rău!”, a declarat ÎPS Andrei.

Mitropolitul a făcut apoi o comparație între situația românilor plecați în străinătate și a imigranților care bat la porțile țării, susținând faptul că în ambele situații, cei plecați au fost îndemnați de împrejurări nefaste.

Mai multe, pe voceatransilvaniei.ro.

×
Subiecte în articol: refugiati
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close