Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhul Daniel, înainte de Crăciun: Biserica trebuie să se implice mai mult în societate

Patriarhul Daniel, înainte de Crăciun: Biserica trebuie să se implice mai mult în societate

Patriarhul Daniel, înainte de Crăciun: Biserica trebuie să se implice mai mult în societate
21 Dec 2015   •   22:16

Se spune că spune că banii n-aduc fericirea, dar că e mai confortabil să plângi într-un Mercedes decât pe bicicletă. La fel pare să gândească şi Patriarhul Daniel, dacă e să ne luăm după mesajul său de Crăciun. 

 
Înaltul prelat spune că lăcomia şi obsesia pentru avere produc tulburări în suflet, iar acestea, la rândul lor, duc la certuri în familie sau în societate. 
 
Mai mult, Patriarhul spune că de sărbătoarea Naşterii Domnului nu trebuie să uităm de oamenii nevoiaşi care au nevoie de ajutor.
 
Cu patru zile înainte de Crăciun, Patriarhul Daniel le explică credincioşilor că ura şi lăcomia sunt vinovate de relaţiile proaste pe care le avem cu cei din jur.
 
PATRIARHUL DANIEL: LĂCOMIA ADUCE CERTURI 
Sfinţii Părinţi ai Bisericii învaţă că patimile egoiste ca: lăcomia sau iubirea obsesivă de avere, de putere şi plăcere şi altele asemănătoare produc în suflet tulburare, iar această tulburare se răsfrânge apoi în relaţiile dintre oameni, care devin tensionate, conflictuale şi chiar violente, mai ales din cauza nedreptăţilor şi suferinţelor create de lăcomie.
SURSĂ: Pastorala de Crăciun
 
Mai mult, Patriarhul Daniel consideră că Biserica trebuie să se implice mai mult în societate şi toţi creştinii trebuie să-şi recunoască greşelile.
 
BISERICA AR TREBUI SĂ SE IMPLICE MAI MULT ÎN SOCIETATE
Împreună cu familia, cu şcoala şi cu alte instituţii abilitate, Biserica trebuie să dezvolte şi mai mult o educaţie şi o cultură a păcii spirituale interioare şi a păcii sociale, o cultură a respectului reciproc şi a reconcilierii, în locul urii, al învrăjbirii şi al violenţei prezente în lumea de azi.
SURSĂ: Pastorala de Crăciun
 
Cu ocazia Naşterii Domnului, trebuie să ne amintim şi de cei nevoiaşi, mai spune şeful Bisericii Ortodoxe.
 
PATRIARHUL DANIEL: SĂ ÎI AJUTĂM PE CEI NEVOIAŞI
Darul păcii şi al bucuriei sărbătorii Naşterii Domnului Hristos trebuie împărtăşit, prin rugăciune şi daruri spirituale şi materiale, mai ales în aceste zile, copiilor orfani, bătrânilor singuri, oamenilor săraci, familiilor îndoliate şi întristate, bolnavilor şi tuturor celor necăjiţi şi neajutoraţi. 
SURSĂ: Pastorala de Crăciun
 
În finalul pastoralei de Crăciun însă, patriarhul Daniel nu a dat detalii despre felul în care se va implica biserica în societate şi nici de modul în care îi va ajuta pe cei nevoiaşi. 
 
Se menţionează încă că în noaptea dintre ani preoţii vor merge în Biserică şi îi vor mulţumi lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a dat şi îi vor cere ajutorul pentru anul care urmează să vină. 

×
Subiecte în articol: Patriarhul Daniel
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close