Antena 3 CNN Actualitate Religie Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica și ale Sfântului Pantelimon vor ajunge la Biserica Sf. Pantelimon Foişorul de Foc

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica și ale Sfântului Pantelimon vor ajunge la Biserica Sf. Pantelimon Foişorul de Foc

Credincioși sunt așteptați, luni seară și marți, la Biserica Sf. Pantelimon Foişorul de Foc la Procesiunea ”Mărturisirea credinței în cetate”, unde vor fi aduse moaștele Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica și ale Sfântului Pantelimon.

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica și ale Sfântului Pantelimon vor ajunge la Biserica Sf. Pantelimon Foişorul de Foc
Sursa foto: Parohia „Sf. Pantelimon – Foişorul de Foc”
de Georgiana Adam    |    24 Iul 2021   •   22:14

Moaștele vor fi purtate în procesiune, luni seară, de la ora 20:00 în jurul Bisericii „Sf. Pantelimon – Foişorul de Foc” din Capitală, și vor fi păstrate în Biserică până marți.

Procesiunea se va desfășura după slujba Vecerniei, Litiei și Acatistului. Credincioșii vor urma cu candele aprinse raclele cu moaștele celor doi sfinți și icoana Sf. Calinic.

Racla cu moaștele Sfântului Calinic va fi adusă de la Mănăstirea Cernica și va rămâne la Biserica ”Sf. Pantelimon – Foişorul de Foc” pe tot parcursul zilei de marţi, când vor fi oficiate Utrenia, Sfânta Liturghie şi Parastasul pentru ctitori.

Parohul Parohiei ”Sf. Pantelimon – Foişorul de Foc”, părintele Bogdan Teleanu, a descoperit de curând, pe una dintre cărțile de cult, o însemnare care atestă că Arhimandritul Sofian Boghiu a pictat icoana Sf. Ier. Calinic de la Cernica ce va fi purtată în procesiune luni.

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica s-a născut la 7 octombrie, 1787 în București, aproape de biserica Sfântul Visarion. Din sfântul botez a primit numele de Constantin.

×
Subiecte în articol: moaste Pantelimon București biserica
Parteneri
Cătălin Cherecheş, adus în România!
x close