Antena 3 CNN Actualitate Religie A murit preotul Daniel Buda, la 46 de ani. Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu s-a stins de Crăciun

A murit preotul Daniel Buda, la 46 de ani. Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu s-a stins de Crăciun

Preotul Daniel Buda, decanul Facultății de Teologie "Andrei Șaguna" din Sibiu, a murit marți seara, la doar 46 de ani, a anunţat Mitropolia Ardealului.

A murit preotul Daniel Buda, la 46 de ani. Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu s-a stins de Crăciun
Sursa foto: mitropolia-ardealului.ro
de Georgiana Adam    |    27 Dec 2023   •   09:56

"Cu durere, dar cu nădejde în Hristos Domnul, anunțăm trecerea la cele veșnice a Pr. Prof. Univ. Dr. Daniel Buda, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă "Sfântul Andrei Şaguna" din Sibiu. 

Dumnezeu să-i rânduiască parte cu aleșii Săi. Veșnica pomenire!", este anunţul Mitropoliei.

Preotul prof. dr. Daniel Buda, în vârstă de 46 de ani, a fost din 2020 decan al Facultății de Teologie "Andrei Șaguna" din Sibiu și cadru didactic al Facultății din 2003.

Originar din Târgu Lăpuș, Daniel Buda era căsătorit și avea doi copii, de 16 și 12 ani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cine a fost Daniel Buda

Specializat în Istoria Bisericii, a lucrat peste 10 ani și în cadrul departamentului de Relații Externe al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) din Geneva. 

Originar din Târgu Lăpuș, Maramureș, Daniel Buda era născut la data de 7 iunie 1977.

Studiile de Teologie le-a început în 1991, absolvind mai multe instituții de învățământ teologic:

- 1991-1996 Seminarul Teologic Ortodox Român din Baia Mare;

- 1996-2000 Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu, sectia Teologie Ortodoxa Pastorală. Licențiat în Teologie; 

- 2000-2001: Studii aprofundate la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu, specializarea Teologie istorică. 

- 2001-2004 Program de doctorat la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu începute sub îndrumarea Pr. Prof. Dr. Aurel Jivi și încheiate, datorită decesului acestuia, sub îndrumarea Arhid. Prof. Dr. Constantin Voicu. 

La data de 16 iulie 2004 a susținut teza de doctorat cu titlul "Hristologia antiohiana de la Sfântul Eustatiu al Antiohiei pâna la Nestorie" obţinând calificativul Magna cum Laude.

De asemenea, părintele Daniel Buda are și o bogată activitate didactică, parcurgând mai multe funcții și posturi didactice: preparator (2003-2007), lector (2007-2014), conferențiar (din anul 2014), iar până de curând a fost profesor universitar, îndrumător de doctorat, specializat în Istoria Bisericii Universale, iar din 2020 decan al facultății sibiene, potrivit sibiuindependent.ro.

×
Subiecte în articol: Daniel Buda preot
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close