Antena 3 CNN Actualitate Religie Nașterea Maicii Domnului. Spune această rugăciune pe 8 septembrie de Sf. Maria Mică. Este incredibil ce se întâmplă după

Nașterea Maicii Domnului. Spune această rugăciune pe 8 septembrie de Sf. Maria Mică. Este incredibil ce se întâmplă după

Nașterea Maicii Domnului. Spune această rugăciune pe 8 septembrie de Sf. Maria Mică. Este incredibil ce se întâmplă după
Sursa foto: Foto: crestinortodox.ro
07 Sep 2019   •   20:00

Nașterea Maicii Domnului. Prăznuită pe data de 8 septembrie și celebrată deopotrivă de ortodocși cât și de catolici, Nașterea Maicii Domnului este considerată prima mare sărbătoare din anul bisericesc.

Nașterea Maicii Domnului. Chiar dacă în Sfânta Scriptură nu se oferă informații despre Nașterea Maicii Domnului, datorită Sfintei Fecioare, Fiul Domnului S-a întrupat, a biruit moartea și a dăruit oamenilor viață veșnică în Împărăția Cerurilor. În data de 8 septembrie, citiți rugăciunea de mai jos, pentru a avea liniște în casă și bunăstare.

Nașterea Maicii Domnului. „Naşterea Ta a strălucit bucurie celor ţinuţi în legătura întristării, Şi până la marginile lumii s-au vestit minunile ca prinos al mângâierii, Cea Care a răsărit din pântece neroditor naşte rămânând Fecioară curată, Şi pe Cel Neapropiat serafimilor Îl arată lumii cu Trup ca O Rază prea luminată.

Vestirea Arhanghelului Gavriil s-a plinit şi Rodul rugăciunii stăruitoare S-a arătat pe pământ. Cea închipuită în oglinda proorocească Se arată cu trupul pe pământ, gătindu-Se să primească întru Sine pe Cel Nearătat. Pentru aceasta, Maică Prealăudată, la judecată nu vădi înaintea Stăpânului păcatele noastre şi şterge cu roua milostivirii Tale toate nedesăvârşirile noastre şi aşterne vălul uitării peste nedreptăţile noastre.

Corabie a milostivirii Te ştim, Care porţi pe Cei încărcaţi de povara păcatelor la limanul mântuirii. Nu ne uita pe noi, cei rătăciţi, care ne primejduim a cădea în adâncul deznădăjduirii. Cetate a Împăratului veacurilor eşti, înconjurată de trâmbiţele biruinţei, adică de Sfinţii Îngeri, cei slujitori ai tainelor dumnezeieşti.

Întăreşte şi cetatea inimii noastre, apărându-o de săgeţile gândurilor viclene, ca neîncetat să fie înconjurată de curgerile rugăciunii curate.

Amin.”, scrie secretele.com.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close