Antena 3 CNN Actualitate Religie „O astfel de cununie nu devine valabilă nici dacă e săvârşită sau încuviinţată de Patriarh”

„O astfel de cununie nu devine valabilă nici dacă e săvârşită sau încuviinţată de Patriarh”

„O astfel de cununie nu devine valabilă nici dacă e săvârşită sau încuviinţată de Patriarh”
Sursa foto: foto: Pixabay.com
11 Ian 2019   •   20:05

Acest subiect este foarte serios şi delicat, iar interpretarea şi punerea în practică a principiilor biblice şi canonice legate de căsătorie, trebuie să recunoaştem, deseori se face prin prisma patimilor omeneşti şi nu a voii dumnezeieşti. Formatul acestui articol nu permite o analiză profundă a învăţăturii Bisericii cu referire la acest subiect, dar putem sistematiza următoarele idei:

1. Căsătoria este legătura sfântă dintre un bărbat şi o femeie, care îşi asumă liber şi responsabil calea mântuirii prin dragoste, ajutor reciproc şi naştere de prunci. Pentru realizarea acestui scop Biserica binecuvântează căsătoria, iar fiecare soţ (credincios şi conştient) îl primeşte pe celălalt soţ ca pe un dar de la Dumnezeu şi ca pe „o jumătate a lui” fără de care nu se simte împlinit. Biserica cheamă şi ajută soţii să biruie patimile şi să-şi înduhovnicească dragostea reciprocă, iar căsătoriile încheiate din porniri pătimaşe, interese sau obligaţii nu sunt binecuvântate de Dumnezeu, pentru că dragoste adevărată poate exista doar acolo unde este libertate (atât fizică şi juridică, cât mai ales duhovnicească, faţă de patimi/vicii).

Continuarea, pe Ortodoxia.me.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close