Antena 3 CNN Actualitate Religie O minune mai puțin cunoscută a Sfântului Nicolae

O minune mai puțin cunoscută a Sfântului Nicolae

O minune mai puțin cunoscută a Sfântului Nicolae
06 Dec 2016   •   10:51

Candva, un misionar a plecat intr-o calatorie si trecand pe la marginea unei ferme, si-a zis: sa ma opresc putin si la aceasta casa de crestin, poate voi gasi sa-i spun ceva folositor.

Deci, a intrat si a inceput sa-i vorbeasca stapanului despre Dumnezeu, dar luand seama ca in casa nu sunt icoane, a inceput sa vorbeasca despre ele.

– Ce sunt acestea? l-a intrebat omul.

Preotul a scos una din buzunar, i-a dat-o si l-a invatat sa aprinda candela si sa faca rugaciune inaintea ei. Acesta s-a bucurat, si cu prima ocazie cand a mers la oras, si-a cumparat o icoana cu Maica Domnului. I-a placut tare mult cum tinea in brate pe Pruncul Iisus. A vazut si icoana Sfantului Dimitrie, calare si cu sulita in mana si s-a gandit: ”am sa-l iau si pe acesta ca sa-i alunge pe dusmani”. Vazand icoana Sfantului Nicolae si-a zis: ”Sa-l iau si pe acest batran cu barba lunga”.

 A dus icoanele acasa si a inceput sa faca rugaciuni inaintea lor. N-au trecut multe zile, si pe cand lipsea de acasa, au navalit hotii care i-au luat totul, in afara de icoane. Intrand in casa, uimit si suparat, a mers la icoana Maicii Domnului si i-a zis: ”Tu a trebuit sa ai grija de Prunc, sa-L speli, sa-L alaptezi, sa-L porti, ce sa faci mai intai! Sa te uiti la Prunc sau la hoti?” A mers la icoana Sfantului Dimitrie si a zis: ”Tu, calaretule, pana sa scoti calul din grajd, sa pui saua pe el, sa-l pregatesti, au fugit hotii!” La urma, adresandu-se Sfantului Nicolae, i-a zis:”Tu ce-ai facut? N-ai facut nimic! De ce n-ai pazit lucrurile? Drept pedeapsa, te scot afara”! Si a luat icoana Sfantului Nicolae, a agatat-o afara si i-a zis: ”Aici vei sta pana ce vei aduce lucrurile inapoi”!

Intr-o zi de dimineata, au ajuns la casa lui hotii, incarcati cu lucrurile. Acestia le-au lasat jos si i-au zis: Ia-ti-le de aici ca un mos ne-a rupt in bataie pentru ele!

Sfantul Nicolae facuse minunea si intorsese lucrurile inapoi la casa fermierului.

×
Subiecte în articol: Sfantul Nicolae
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close