Antena 3 CNN Actualitate Religie Mii de oameni bolnavi au mers să se roage la icoana care "plânge" de la Baia de Fier

Mii de oameni bolnavi au mers să se roage la icoana care "plânge" de la Baia de Fier

Mii de oameni bolnavi au mers să se roage la icoana Fecioarei Maria aflată în biserica de la Baia de Fier, judeţul Gorj, după ce au aflat că icoana "plânge".

Mii de oameni bolnavi au mers să se roage la icoana care "plânge" de la Baia de Fier
Sursa foto: igj.ro
de Alin Tarnovschi    |    18 Sep 2021   •   09:01

Icoana Fecioarei Maria de la biserica din Baia de Fier a început să "lăcrimeze" chiar de sărbătoarea Sfintei Cruci, iar vestea s-a dus în toată ţara, astfel că mii de oameni au început să vină la biserică, chiar din prima zi.

"În prima zi au venit peste 1000 de credincioşi să vadă icoana care plânge, iar biserica a fost deschisă până târziu. Au venit şi bolnavi în speranţa că se vor vindeca şi vor lua tămăduire de la Maica Domnului", a declarat preotul Puiu Popescu, parohul bisericii.

Icoana a început să "plângă" marţi, pe 14 septembrie. Credincioşii care se aflau în acea zi, în lăcașul de cult aflat apropiere de Peştera Muierii, din comuna Baia de Fier au observat uluiți cum din ochii Fecioarei Maria dintr-o icoană se scurg lacrimi frumos mirositoare.

"Este o minune Dumnezeiască şi numai Dumnezeu poate să ştie ce înseamnă. Lacrimile pot însemna lacrimi pentru păcătoşii care s-au îndepărtat de biserică, dar poate să fie şi un izvor de mir", a mai spus preotul Puiu Popescu.

Biserica Tuturor Sfinților din Baia de Fier, locul în care se află icoana care "plânge" este monument istoric construit în anul 1749, în stil Brâncovenesc. Pictura este bine conservată și evocă atmosfera tipic brâncovenească.

×
Subiecte în articol: Baia de fier Gorj
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close