Antena 3 CNN Actualitate Religie Orașul cucerit prin miracol și blestemat de Iisus

Orașul cucerit prin miracol și blestemat de Iisus

Orașul cucerit prin miracol și blestemat de Iisus
Sursa foto: foto: pixabay.com
18 Dec 2016   •   23:37

Grele păcate atârnau pe umerii locuitorului Ierihonului, dacă orașul a ajuns să fie blestemat de Iisus. Biblia nu ne oferă prea multe detalii, dar istoria și dovezile arheologice dezvăluie câteva mistere surprinzătoare despre cel mai vechi oraș din lume, unde Hristos a înfăptuit numeroase miracole.

Ierihonul blestemat de Iisus este, suprinzător, primul oraș cucerit de evrei, când aceștia s-au întors în Țara Sfântă după robia din Egipt.

Dovezile arheologice arată că este cel mai vechi oraș al lumii cunoscut până acum, ridicat pe niște coline în Palestina, la numai 10 km de Marea Moartă. Este irigat de râul Iordan și de izvoarele care răsar din munții înconjurătorii și arăta ca o oază de verdeață în mijlocul deșertului în vremea lui Iisus.

Conform istoricilor, Ierihonul are peste 12.000 de ani vechime și a fost cea mai veche așezare cu ziduri de apărare. Așa este descrisă și în Biblie, când evreii fug din Egipt și ajung la porțile acestei cetăți, cu ziduri de aproape 2 metri înălțime.

Dumnezeu le promisese Țara Sfântă și nimic nu avea să le stea în cale, dar israeliții au ales să cucerească orașul fără arme și lupte.

Biblia spune că, după 7 zile de cântări, timp în care au înconjurat zidurile așezării și au sunat puternic din trâmbițe, zidurile s-au prăbușit ca prin miracol. Israeliții au reușit să intre în oraș și au luat obiectele de preț, au alungat locuitorii și au dat foc caselor.

Mai mult, pe libertateapentrufemei.ro

×
Subiecte în articol: Iisus blestem Biblia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close