Antena 3 CNN Actualitate Religie Papa Francisc vrea să facă o reformă majoră a Bisericii. A convocat consultări

Papa Francisc vrea să facă o reformă majoră a Bisericii. A convocat consultări

Papa Francisc a lansat una dintre cele mai ambițioase încercări de reformă a Bisericii, din ultimii 60 de ani. Acesta va începe un proces de consultare cu fiecare parorhie catolică din lume, cu privire la la viitoarea direcție a Bisericii, care va dura aproximativ doi ani.

Papa Francisc vrea să facă o reformă majoră a Bisericii. A convocat consultări
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    11 Oct 2021   •   09:43

O parte dintre catolici speră ca acest proces de reformă să includă schimbări în probleme precum hirotonisirea femeilor, căsătoria preoților și relațiile între persoane de același sex, în timp ce alții se tem că această reformă va submina principiile Bisericii.

Papa Francisc îi îndeamnă pe catolici să nu "rămână baricadați în propriile certitudini", ci să "se asculte unii pe alții".

"Suntem pregătiți pentru aventura acestei călătorii? Sau ne temem de necunoscut, preferând să ne refugiem în scuzele obișnuite: "Este inutil" sau "Întotdeauna am procedat așa"?", a întrebat el.

Această consultare a fost denumită "Pentru o biserică sinodală: Comuniune, participare și misiune" și va funcționa în trei etape.

Prima fază este cea de ascultare, în care oamenii din parorhii vor putea dezbate diversele probleme.

Cea de-a doua fază est cea continentală, unde episcopii se vor reuni pentru a discuta și formaliza concluziile.

Ultima etapă este cea universală, în care episcopii se reunesc pentru o perioadă de o lună, la Vatican. Această fază este programată pentru anul 2023.

La finalul acestui proces de reformă a Bisericii, Papa Francisc este așteptat să redacteze o exortație apostolică, în care să prezinte temele discutate și deciziile care au fost luate.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: reforma biserica
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close