Antena 3 CNN Actualitate Religie Pare bizar, dar de ce merg credincioșii cu vată în mână la racla Sf. Cuvioase Parascheva

Pare bizar, dar de ce merg credincioșii cu vată în mână la racla Sf. Cuvioase Parascheva

Pare bizar, dar de ce merg credincioșii cu vată în mână la racla Sf. Cuvioase Parascheva
05 Oct 2017   •   10:34

Credinciosii se pregatesc pentru momentul in care vor ajunge in fata raclei cu sfintele moaste ale Cuvioasei Parascheva. An de an, oamenii aduc la racla tot felul de obiecte, printre care si vata. O iau, se inchina si pun alta in loc, dupa care, oricand de-a lungul anului, o folosesc in scop medicinal. Oamenii cred ca in timpul pelerinajului insa vata capata puteri miraculoase.

”Vata aceasta e un obiect pentru igiena sufletului. Apropierea de sfintele moaste inseamna si o impartasire din harul care tine aceste moaste fara sa putrezeasca de atatea secole si daca omul are credinta. Poate harul acela sa fie prezent si sa fie lucrator, sa vindece, pe cea care se atinge... Cu vata respectiva. Cu vata respectiva” spune Parintele Constantin Sturzu, purtator de cuvant Mitropolia Moldovei si Bucovinei, la Kanal D.

Cel mai mare pelerinaj crestin ortodox din tara noastra incepe pe 11 octombrie. La Iasi, sunt asteptati, ca-n fiecare an, sute de mii de oameni.  

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close