Antena 3 CNN Actualitate Religie Părintele Vasile Ioana dezvăluie ce l-a ajutat să se vindece de COVID: "Boala vine cu o stare de tristețe, o stare de frică. Primul tratament este de a ne întări credinţa"

Părintele Vasile Ioana dezvăluie ce l-a ajutat să se vindece de COVID: "Boala vine cu o stare de tristețe, o stare de frică. Primul tratament este de a ne întări credinţa"

Părintele Vasile Ioana a povestit experienţa sa cu boala COVID şi a dezvăluit ce l-a ajutat să treacă cu bine peste această provocare. „În COVID vine o stare de tristețe, o stare de frică. Primul tratament pe care trebuie să îl aibă orice om care are primele simptome este acela de a se întări în credință", recomandă părintele.

Părintele Vasile Ioana dezvăluie ce l-a ajutat să se vindece de COVID: "Boala vine cu o stare de tristețe, o stare de frică. Primul tratament este de a ne întări credinţa"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    17 Oct 2021   •   18:08

"Acestea sunt puteri care se adună. Dacă ai în inima ta dragostea pentru Dumnezeu şi legătura vie, Dumnezeu îţi oferă acea pace că El nu te părăsește. Am avut o perioadă grea, ca toţi care trec prin COVID. Va trebui să ne obișnuim cu el că va trece prin toată populaţia.

Cred că primul tratament pe care trebuie să îl aibă orice om care are primele simptome este acela de a se întării în credinţă şi a striga la Dumnezeu, prin Rugăciune. Puterea rugăciunii este uriaşă.

„Rugăciune neîncetată pe mine m-a ajutat foarte mult. COVID vine cu o stare de tristețe, o stare de frică"

De aceea cei care sunt sănătoși acum, să facă exercițiul acesta, să facă rugăciune la miezul nopții să citească din Psaltire, să facă Paraclisul Maicii Domnului, să facă rugăciune neîncetată, care pe mine m-a ajutat foarte mult. În COVID vine o stare de tristețe, un oftat inexplicabil o stare de frică. În ziua a 8-a, 9-a venit o stare de întristare. Sunt obișnuit cu oamenii şi dintr-o dată am stat singur 14 zile", a spus părintele Vasile Ioana după ce s-a recuperat de COVID pe care l-a luat de la o nuntă.

Întrebat când i-a fost cel mai frică, părintele Vasile Ioana a spus că acum este cel mai greu pentru că ne-am îndepărtat de Dumnezeu.

„Am luat din creștinism numai partea ușoară. Creștinul adevărat are crucea în spate, îşi iubește aproapele"

„Ne-am îndepărtat de Dumnezeu, ne-am îndreptat spre păcate şi am luat din creștinism numai partea ușoară. Suntem nişte creștini pufoși, nu suntem creștini adevărați. Creștinul adevărat are crucea în spate, îşi iubește aproapele, trăiește pentru aproapele şi acum este un prilej foarte bun să ne apropiem, nu fizic, să luăm legătura. Să creăm grupuri de WhatsApp pentru scări de bloc. Important este să ne ajutăm unii pe alţii. Eu am luat medicamente, m-am şi rugat, m-am împărtășit. Credința şi ştiința nu sunt în conflict. Este o prostie să creadă cineva dacă ia medicamente greșește. Oamenii fanatici poate să spună asta", spune părintele Vasile Ioana care recomandă oamenilor să meargă la medici şi să aibă încredere în recomandărilor.

Citeşte şi: Părintele Vasile Ioana: "Toţi cei care mor de COVID, mor printr-o moarte care le purifică multe păcate. Este un martiriu"

×
Subiecte în articol: Părintele Vasile Ionala
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close