Antena 3 CNN Actualitate Religie Părintele Vasile Ioana, despre rostul postului: "Pai, acuma stai, mănânci fasole şi te uiţi pe Tik Tok 3 ore..."

Părintele Vasile Ioana, despre rostul postului: "Pai, acuma stai, mănânci fasole şi te uiţi pe Tik Tok 3 ore..."

Părintele Vasile Ioana a explicat, în cadrul predicii de la finalul Sfintei Liturghii de duminică, de la Biserica Sf. Nicolae dintr-o zi”, care este rostul postului în viaţa unui creştin, dar şi care este lucrul la care ar trebui să se renunţe în această perioadă.

Părintele Vasile Ioana, despre rostul postului: "Pai, acuma stai, mănânci fasole şi te uiţi pe Tik Tok 3 ore..."
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    19 Mar 2024   •   17:20

În toate cele 48 de zile din Postul Paştelui, credincioşii nu au voie să consume lactate sau carne.

În această perioadă, enoriaşii au dezlegare la peşte doar două zile, de Buna vestire şi în Duminica Floriilor.

Părintele Vasile Ioana a vorbit, în cadrul predicii de la finalul Sfintei Liturghii de duminică, de la Biserica Sf. Nicolae dintr-o zi”, despre rostul postului în viaţa creştină, dar şi despre lucrul la care ar trebui să renunţăm în această perioadă.

"Care a fost, de fapt, ideea pentru care Sfinţii Părinţi au rânduit postul?! Pentru ca mâncarea de dulce să nu aţâţe poftele şi patimile! Pai acuma stai, mănânci fasole, şi stai pe Tik Tok 3 ore. Aşa patimile tale sunt aţâţate. Zici: Ia uite ce a mai făcut ala şi ala. Nu ţii post aşa! Fără post de tehnologie nu este post complet. Este doar o piedică în creşterea duhovnicească. Postul de tehnologie trebuie să fie însoţit de postul alimentar.", a spus preotul paroh într-un clip postat pe canalul său de YouTube.

Totodată, preotul paroh al Bisericii "Sf. Nicolae dintr-o zi” a oferit şi câteva sfaturi în ceea ce priveşte ora de la care ar trebui să începem să mâncăm în zilele de post. "Dacă eşti sănătos şi ai între 16 şi 66 de ani, nu mânca nimic până la ora 3. Doar dacă poţi. De ce până atunci?! Atunci Mântuitorul Iisus Hristos a fost coborât de pe cruce."

Mai mult decât atât, preotul a atras atenţia că "degeaba mănânci doar pâine şi bei doar apă, dacă inima ta nu se umple de iubire faţă de cei care ţi-au greşit".

×
Subiecte în articol: Preotul Vasile Ioana Tik Tok
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close