Antena 3 CNN Actualitate Religie Veste minunată pentru credincioșii ortodocși din România. În sfârșit e canonizat un sfânt al zilelor nostre

Veste minunată pentru credincioșii ortodocși din România. În sfârșit e canonizat un sfânt al zilelor nostre

Veste minunată pentru credincioșii ortodocși din România. În sfârșit e canonizat un sfânt al zilelor nostre
Sursa foto: foto: pixabay.com
27 Ian 2016   •   09:16

Patriarhia Ierusalimului va proclama, duminică, canonizarea Sfântului Ioan Iacob de la Neamț, informează părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte și superiorul Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan, transmite Agerpres, citând basilica.ro.

Patriarhia Română va fi reprezentată la eveniment de către o delegație a Bisericii Ortodoxe Române condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul.

Potrivit sursei citate, proclamarea oficială a canonizării Sfântului Ioan Iacob va avea loc la Mănăstirea Sfântul Cuvios Gheorghe de la Hozeva. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, împreună cu mai mulți ierarhi, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Hotărârea de proclamare a canonizării Sfântului Ioan Iacob de la Neamț a fost luată în ședința Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului din toamna anului 2015.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut în rândul Sfinților în 20 iunie 1992, sub numele de Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, având zi de prăznuire 5 august, data trecerii sale la cele veșnice, precizează basilica.ro.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close