Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhia Română: Homosexualii nu-şi doresc căsătoria

Patriarhia Română: Homosexualii nu-şi doresc căsătoria

Patriarhia Română: Homosexualii nu-şi doresc căsătoria
20 Sep 2016   •   15:42

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat la Antena 3 că foarte multe dintre persoanele homosexuale nu doresc să se căsătorească. Declaraţia lui Bănescu s-ar baza pe mai multe studii. 

''Conform unor studii recente şi absolut incontestabile, ţin să precizez că o majoritate a persoanelor non-heterosexuale nu doresc căsătoria. Sigur, există şi excepţii. Dar nu trebuie să se înţeleagă de aici că o majoritate covârşitoare a persoanelor non-heterosexuale îşi doresc căsătoria." a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. 

Întrebat ce va face biserica în cazul în care CCR va admite căsătoriile gay, în cazul excepţiei de neconstituţionalitate ridicate de Relu Adrian Coman, Robert Clabourn Hamilton şi Asociaţia ACCEPT, Bănescu a răspuns:

„Biserica Ortodoxă Română nu va face decât ce a făcut şi până acum. Va promova valorile familiei naturale, întrucât familia din perspesctiva creştină este singura entitate şi singurul fundament în cadrele căruia un copil se poate dezvolta, educa în modul absolut normal."

×
Subiecte în articol: Vasile Banescu Patriarhia Romana
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close