Antena 3 CNN Actualitate Religie Papa Francisc a schimbat învățăturile Bisericii Catolice în legătură cu pedeapsa cu moartea

Papa Francisc a schimbat învățăturile Bisericii Catolice în legătură cu pedeapsa cu moartea

Papa Francisc a schimbat învățăturile Bisericii Catolice în legătură cu pedeapsa cu moartea
08 Aug 2018   •   13:07

Papa Francisc a schimbat învățăturile credinței Catolice pentru a se opune pedepsei cu moartea în toate circumstanțele, a declarat Vaticanul.

Catehismul Bisericii, care însumează învățăturile Catolice, menționa anterior că pedeapsa cu moartea ar putea fi folosită în unele cazuri. Acum însă acesta spune că pedeapsa este "inadmisibilă deoarece este un atac asupra inviolabilității și demnității persoanei".

Papa Francisc a vorbit în trecut cu privire la execuții. În octombrie anul trecut, el a spus că politica Bisericii privind pedeapsa cu moartea este un domeniu al Bisericii care nu este static și s-ar putea schimba odată cu preocupările moderne.

Textul Catehismului a fost stabilit pentru prima dată de Papa Ioan Paul al II-lea în octombrie 1992.

Învățăturile au afirmat anterior că pedeapsa cu moartea este "un răspuns adecvat la gravitatea anumitor crime și la un mijloc acceptabil, deși extrem, de a proteja binele comun". Cu toate acestea, noile învățături spun că "există o conștientizare tot mai mare că demnitatea persoanei nu se pierde nici după comiterea unor infracțiuni foarte grave".

Biserica va lucra acum pentru ridicare pedepsei cu moartea pe plan international.

Sursă: BBC 

×
Subiecte în articol: pedeapsa cu moartea Biserica Catolica
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close