Antena 3 CNN Actualitate Religie Povestea preotului franciscan român torturat de comunişti, care va intra în rândul sfinţilor

Povestea preotului franciscan român torturat de comunişti, care va intra în rândul sfinţilor

Povestea preotului franciscan român torturat de comunişti, care va intra în rândul sfinţilor
Sursa foto: Foto: Fraţii franciscani de la Roman/adevarul.ro
15 Ian 2017   •   10:02

Pe 20 decembrie 2016 s-au împlinit zece ani de la moartea părintelui franciscan Anton Demeter, care a fost bătut de fosta Securitate până ce a ajuns în scaunul cu rotile şi care, totuşi, a reuşit de-a lungul vieţii să ridice spiritul multor credincioşi.

Comunitatea catolică din România se roagă pentru ca părintele franciscan să fie canonizat, scrie adevarul.ro.

În memoria părintelui franciscan Anton Demeter, de la moartea căruia s-au împlinit zece ani pe 20 decembrie 2016, la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan Roman, ieslea tradiţională de Crăciun a avut o abordare aparte. Statuia pruncului Isus nu a mai stat direct pe paie, ci în scaunul cu rotile în care părintele Anton Demeter a trebuit să-şi petreacă cea mai mare parte a vieţii din cauza atrocităţilor produse de fosta Securitate.

„Timp de 47 de ani, de pe căruciorul lui de suferinţă, a ştiut să-l aducă pe Cristos, iubirea şi iertarea lui, în viaţa multor oameni, să-l nască pe Cristos în multe inimi. A făcut-o prin zâmbetul lui, prin poveţele lui, prin rugăciunile lui. Da! Căruciorul preotului Anton Demeter, locul ofertei sale zilnice, a fost şi continuă să fie pentru noi ca o «iesle» prin care Isus intră în casele noastre, în vieţile noastre, aducând speranţă, lumină, bucurie şi pace. Părintele Anton Demeter, părintele «fără picioare», continuă să ne pună pe picioare şi ne invită să ducem şi noi tuturor, în mod deosebit celor mici şi simpli, mângâierea şi gingăşia Pruncului Isus“, a descris imaginea fratele Marius Petru Bîlha, rectorul Institutului Franciscan din Roman.

×
Subiecte în articol: Securitate
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close