Antena 3 CNN Actualitate Religie Explicaţia preotului care a ieşit cu crucea pe stradă în mijlocul furtunii de zăpadă. "Noi, preoţii, nu putem amâna sărbătorile"

Explicaţia preotului care a ieşit cu crucea pe stradă în mijlocul furtunii de zăpadă. "Noi, preoţii, nu putem amâna sărbătorile"

Preotul din Bacău, care a ieşit ieri cu crucea pe stradă în mijlocul furtunii de zăpadă, a explicat gestul său în direct la Antena 3 CNN.

Explicaţia preotului care a ieşit cu crucea pe stradă în mijlocul furtunii de zăpadă. "Noi, preoţii, nu putem amâna sărbătorile"
Sursa foto: Facebook | Biserica "Sf. Cuv. Parascheva" Filipesti
de Ioana Mircea    |    05 Apr 2023   •   15:06

Preotul Băisan Ioan din cadrul Bisericii "Sfânta Cuvioasă Parascheva", Filipeşti, judeţul Bacău, a ieşit ieri cu crucea pe stradă, chiar dacă vremea rea a făcut prăpăd în ţară, iar meteorologii au anunțat cod portocaliu de ninsoare.

Imaginea cu părintele cu crucea în mână, în mijlocul nămeților a ajuns virală pe internet. Postarea de pe Facebook a strâns sute de distribuiri şi aprecieri.

Preotul Băisan Ioan se afla, de fapt, pe strada înzăpezită pentru că mergea să sfinţească casele credincioșilor, obicei realizat în perioada de dinaintea Paştelui ortodox.

Părintele a explicat în direct la Antena 3 CNN despre ce a fost vorba. "Suntem într-o perioadă cu totul şi cu totul deosebită în timpul anului, perioada postului Paştelui. La sfârșitul acesteia vom sărbătorii toţi creștinii de pretudindeni Învierea din morți a Mântuitorului nostru, Iisus Hristos. 
Există tradiţia la noi în biserica creştină ortodoxă, ca în această perioadă să se meargă din casă în casă cu sfânta cruce să binecuvântâm creştinii, să îi îmbărbătăm, să le dăm sfaturi duhovniceşti, să se pregătească aşa cum se cuvine pentru marea sărbătoare.

Citeşte şi: Vortexul polar face prăpăd în nordul Moldovei: Sute de oameni, rămaşi fără curent electric. Zeci de maşini, blocate pe drumuri

Vizavi de vreme, noi, preoţii, nu putem amâna sărbătorile din cauza vremurilor care sunt şi a vremii. Am început de luni în această comunitate, mergem din casă în casă. Oamenii ne aşteaptă. De obicei stăteau la porţi, dar acum stau în casă că afară ninge", a spus preotul Ioan Băisan.

×
Subiecte în articol: Bacău preot
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close