Antena 3 Actualitate Religie Preot: Trebuia să-i convingem pe tineri că nu au ce căuta în locuri întunecoase

Preot: Trebuia să-i convingem pe tineri că nu au ce căuta în locuri întunecoase

03 Noi 2015   •   13:18
Preot: Trebuia să-i convingem pe tineri că nu au ce căuta în locuri întunecoase
Sursa foto: Foto: gazetalubuzoianu.wordpress.com
Preşedintele Fundaţiei pentru Copii "Sfântul Sava" din Buzău, preotul Milhail Milea, a postat pe Facebook un mesaj privind incendiul de vineri noapte din clubul Colectiv, în urma căruia 32 de persoane au decedat.

"La auzul acestei tragedii umane petrecută zilele acestea în Bucureşti m-am gândit cu durere cât de repede se poate muri la o vârstă tânără! Sufletul din mine plânge pentru ei, cât şi pentru nemângâiaţii lor părinţi, arşi la inimă de durerea copiilor lor. Am lăcrimat şi am oftat deoarece eu, ca preot ortodox, n-am făcut mai mult decât trebuia ca să nu se întâmple această scenă apocaliptică: să cadă foc de sus peste aceşti tineri plini de viaţă. Ca preot, trebuia ca, împreună cu alţi slujitori ai Bisericii, să-i convingem, tot timpul, pe aceşti tineri, cât şi pe alţii ca ei, că nu au ce căuta în astfel de locuri întunecoase, insalubre, lipsite de lumina credinţei în viaţa veşnică. Locul tinerilor este în mijlocul naturii lui Dumnezeu care ne ocroteşte de tot ce este rău. Să-i învăţăm pe tineri să iubească lumina zilei, să danseze în aer liber şi să asculte melodii frumoase, aducătoare de linişte şi de bucurie interioară?, a scris Mihail Milea, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi preoţi din judeţul Buzău. 

Părintele Milea a menţionat că Biserica Ortodoxă nu este împotriva relaxării, însă distracţia trebuie făcută cu "discernământ, cu înţelepciune şi cu credinţă, aşa cum îi place lui Dumnezeu", adăugând că nu îi judecă pe tinerii care au fost în clubul Colectiv. 

"Ca preot sunt alături de toţi aceşti tineri plecaţi dintre noi. Eu nu-i judec pentru sfârşitul lor. Îi compătimesc, puteau fi copiii mei, rudele mele. Durerea mea este aceeaşi pentru oricine ar fi în această situaţie. Ca preot sunt obligat sufleteşte să mă rog pentru cei care au plecat dintre noi, dar şi pentru cei care au mai rămas în viaţă, în spitale cu trupurile cicatrizate. Această tragedie ne arată încă o dată cât de scumpă e sănătatea şi viaţa pe care nu le poţi cumpăra cu bani. Viaţa trebuie preţuită cât o avem ca dar de la Dumnezeu! Ca preot plâng alături de toţi părinţii care au gustat acest pahar amar al suferinţei tragice pentru copii lor înlăcrimaţi", a mai arătat părintele Milea. 
 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close