Antena 3 CNN Actualitate Religie Preotul Visarion, despre sfintirea locuintei de Paste. "Facem curat in casa si in suflet"

Preotul Visarion, despre sfintirea locuintei de Paste. "Facem curat in casa si in suflet"

Preotul Visarion, despre sfintirea locuintei de Paste. "Facem curat in casa si in suflet"
20 Mar 2018   •   19:24

Sfintirea casei de Paste sau sfestania se savarseste de catre preot in biserica sau in casele crestin-ortodocsilor. Slujba consta in sfintirea apei, stropirea cu aghiasma a tuturor celor prezenti si a tuturor camerelor, precum si rostirea unor rugaciuni pentru ocrotirea si binele casei si pentru sanatate.

"E nevoie de o sfestanie a casei care sa ne scape de fapturile intunecate care ne pandesc in toate colturile casei. E firesc ca slujba sa fie facuta cu toti cei din familie. Lumineaza locuintele si le curata de energii.", a spus preotul Visarion la o statie tv.

Parintele explica faptul ca sfestania se savarseste inainte de Paste. Cand facem curatenie in locuinta este bine sa facem si o curatenie spirituala.

"Suntem in saptamana a cincea dinaintea Pastelui. Acum au loc primele Denii. Sfintirea casei ne linisteste sufletul. Este o perioada buna. Unii cred ca doar in luna martie, dar nu este adevarat. Are legatura cu curatenia de Paste, ne facem curat in viata si in suflet. Sfestania e strans legata de impartasanie si spovedanie. Sfintirea casei o lumineaza, il cheama pe Dumnezeu la ea, daca este o atmosfera care apasa. Ii linisteste pe oamenii care locuiesc in ea. Facem curatenie generala, apoi il chemam pe preot sa faca sfestanie.", a mai spus parintele Visarion.

×
Subiecte în articol: casa Paste locuinta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close