Antena 3 CNN Actualitate Religie Puțini români știu asta! Ce spune Biblia despre bârfit

Puțini români știu asta! Ce spune Biblia despre bârfit

Bârfa este actul prin care cineva spune altcuiva lucruri peiorative despre o a treia persoană. Discuția are drept scop denaturarea adevărului și răspândirea unei imagini negative despre acea persoană, sub aparenţa săvârşirii unui bine.

Puțini români știu asta! Ce spune Biblia despre bârfit
Sursa foto: foto: Pixabay.com
04 Feb 2020   •   19:46

Cartea Sfântă s-a ocupat de analiza bârfei și consideră că îşi are originea în mândria şi invidia diavolului faţă de om. Putem vedea încă de la Începuturi cum diavolul, prefăcut în şarpe, vorbeşte în grădina Raiului cu Eva, bârfindu-l chiar pe Dumnezeu.

De departe, Iisus Hristos este cea mai bârfită persoană din istorie. El este bârfit și în zilele noastre de necredincioși, fiindcă reprezintă Calea lui Dumnezeu. Bârfa este cea care a adus ca Iisus Hristos să fie arestat şi omorât, scrie Shtiu.ro.

„Arhiereii şi tot sinedriul căutau împotriva lui Iisus mărturie ca să-L dea la moarte, dar nu găseau. Că mulţi mărturiseau mincinos împotriva Lui, dar mărturiile nu se potriveau” (Marcu 14, 55-56).

Iisus Hristos a propovăduit că bârfa se naște în inima omului. El a tras atenția că fiecare cuvânt rostit aduce cu el o responsabilitate, care va fi analizat la judecată.

„Omul bun, din vistieria cea bună a inimii sale, scoate cele bune, pe când omul rău, din vistieria cea rea a inimii lui, scoate cele rele. Căci din prisosul inimii grăieşte gura lui” (Luca 6, 45).

„Vă spun că pentru orice cuvânt deşert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii. Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit” (Marcu 7, 21-23).

 

×
Subiecte în articol: barfa
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close